Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μην αφήσουν την οικονομική κρίση να πάει χαμένη

Tusk: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μην αφήσουν την οικονομική κρίση να πάει χαμένη
Κύριος στόχος της Συνόδου Κορυφής στην Μπρατισλάβα θα είναι η συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. επί ενός οδικού χάρτη προόδου και βελτίωσης της Ένωσης, μετά το πανευρωπαϊκό σοκ του Brexit
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πρέπει να αφήσουν την οικονομική κρίση και τα διδάγματά της να πάνε χαμένα, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 κατά την άφιξή του στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας Μπρατισλάβα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής που ξεκινάει εκεί αύριο.
Ο ίδιος επανέλαβε, ότι κύριος στόχος της συγκεκριμένης Συνόδου Κορυφής θα είναι η συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. επί ενός οδικού χάρτη προόδου και βελτίωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά το πανευρωπαϊκό σοκ που προκάλεσε η απόφαση των Βρετανών για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit) στο ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Τις τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας έχει πολλάκις απευθύνει προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην αγνοήσουν τα αναπόδραστα διδάγματα που προσφέρει το Brexit, ζητώντας τους να βρουν τη δύναμη να απαντήσουν στις ανησυχίες των πολιτών της Ε.Ε. αναφορικά με τους μετανάστες που εισέρχονται κατά χιλιάδες στην ευρωπαϊκή επικράτεια.
Για τον Tusk, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να φροντίζουν λιγότερο να είναι «πολιτικά ορθοί» και περισσότερο να προστατεύουν τους Ευρωπαίους που ανησυχούν για την τρομοκρατία, την μαζική μετανάστευση, την ασφάλεια και την παγκοσμιοποίηση, ζητήματα που βρέθηκαν στον πυρήνα την βρετανικής «ανταρσίας» ενάντια στην Ε.Ε..
Όπως ενέγραψε ο Tusk στο πεντασέλιδο κείμενο που συνόδευε τις προσκλήσεις για αυριανή Σύνοδο Κορυφής - στην οποία δεν είναι προσκεκλημένη η Βρετανία - «Θα ήταν ολέθριο λάθος να θεωρήσουμε, ότι το αρνητικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου αντιπροσωπεύει ένα ζήτημα συγκεκριμένα βρετανικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης