Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάθεση-σοκ για τον Πρόεδρο των Φιλιππίνων - Είχε διατάξει περίπου 1.000 δολοφονίες πολιτών

Κατάθεση-σοκ για τον Πρόεδρο των Φιλιππίνων - Είχε διατάξει περίπου 1.000 δολοφονίες πολιτών
Ο Duterte έχει κάνει πολύ έντονη την παρουσία του τις τελευταίες ημέρες, καθώς αποκάλεσε… «πουτάνας γιο» (!) τον Barack Obama
Σε μία αποκάλυψη σοκ προχώρησε σήμερα 15/9 ενώπιον της τοπικής Γερουσίας o Edgar Matobato, πρώην μέλος ενός «τάγματος θανάτου» του νυν Προέδρου των Φιλιππίνων, Rodrigo Duterte.
Ο Duterte έχει κάνει πολύ έντονη την παρουσία του τις τελευταίες ημέρες, καθώς αποκάλεσε… «πουτάνας γιο» (!) τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Barack Obama.
Μετά το ξέσπασμα του Duterte, ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν στο Λάος.
Ωστόσο, ούτε δύο ημέρες αργότερα, ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων το μετάνιωσε, δηλώνοντας:
«Δεν θέλω να τα χαλάσω με τον Obama.
Είναι ο πιο ισχυρός πρόεδρος στον πλανήτη».
Στα της σημερινής αποκάλυψης, ο Matobato κατέθεσε πως ο Duterte είχε διατάξει την παραστρατιωτική ομάδα «Davao Death Squad» να σκοτώσει περίπου 1000 άτομα μέσα σε περίοδο 25 ετών.
Μάλιστα, οι εκτελέσεις δεν αφορούσαν μόνο εγκληματίες, αλλά και πολιτικούς αντιπάλους του αδίστακτου Duterte, ο οποίος ήταν τότε δήμαρχος της πόλης Davao.
Όπως αποκάλυψε το 57χρονο πρώην μέλος της «Davao Death Squad», ο Duterte είχε και ο ίδιος εκτελέσει εν ψυχρώ με Uzi έναν πράκτορα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Μερικά μόνο από τα ανατριχιαστικά παραδείγματα που έδωσε ο Matobato ήταν η εντολή του νυν Προέδρου να δολοφονηθούν οι τέσσερις σωματοφύλακες ενός πολιτικού του αντιπάλου, ο οποίος θα κατέβαινε εναντίον του στις δημοτικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης