Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ 2016 καταγράφει η μετοχή της Apple λόγω ισχυρών αρχικών πωλήσεων iPhone 7

Ρεκόρ 2016 καταγράφει η μετοχή της Apple λόγω ισχυρών αρχικών πωλήσεων iPhone 7
Μετά τη σημερινή ενίσχυση της μετοχής της Apple, η κεφαλαιοποίησή της ξεπέρασε και πάλι τα 600 δισ. δολάρια για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2016
Την υψηλότερη τιμή της εντός του 2016 καταγράφει σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 η τιμή της μετοχής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Apple, για να ανέλθει ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 113,03 δολάρια ΗΠΑ με κέρδη 4,71% και 92 εκατ. μετοχές να αλλάζουν χέρια.
Όπως όλα δείχνουν, η ξαφνική αισιοδοξία των επενδυτών για την γιγαντιαία εταιρεία οφείλεται στη δυναμική πορεία των αρχικών πωλήσεων του iPhone 7 - του νέου «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου που παρουσίασε προ ημερών η Apple, το οποίο παράγει πάνω από τον μισό κύκλο εργασιών της - που αρχικά είχε βρεθεί αντιμέτωπο με μέτριες κριτικές από το τεχνολογικό κοινό και τους αναλυτές.
Μετά τη σημερινή ενίσχυση της μετοχής της Apple, η κεφαλαιοποίησή της ξεπέρασε και πάλι τα 600 δισ. δολάρια για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2016, για να ανέλθει σε 607 δισ. δολάρια, έναντι 535 δισ. δολαρίων για την (μητρική εταιρεία της Google) Alphabet και 440 δισ. δολαρίων για την Microsoft.
Μόλις τον Ιούλιο του 2016 η τιμή της μετοχής της Apple είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδό της την τελευταία διετία, λόγω υποτιθέμενης αδυναμίας της εταιρείας να συνεχίσει να παράγει καινοτομικά προϊόντα που ο κόσμος να θέλει να αγοράσει. Έκτοτε, έχει καταγράψει μεγάλη άνοδο 25%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης