Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονες αντιδράσεις από την Άγκυρα για τον… «δικτάτορα» Erdogan στο εξώφυλλο του Spiegel

Έντονες αντιδράσεις από την Άγκυρα για τον… «δικτάτορα» Erdogan στο εξώφυλλο του Spiegel
«Το περιοδικό επιδίωξε να μεταφέρει μια αρνητική εικόνα, όχι μόνο της Τουρκίας αλλά και του Ισλάμ επίσης»
Τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας προκάλεσε το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο παρουσιάζει τον Tayyip Erdogan ως… «δικτάτορα».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το συγκεκριμένο, «ιδιαίτερα προκλητικό» τεύχος (κυκλοφόρησε στις 13/9) αντικατοπτρίζει μία «διαστρεβλωμένη και προκατειλημμένη» εικόνα της χώρας.
Στο εξώφυλλο, όπως φαίνεται και παρακάτω, εικονίζεται ο Τούρκος Πρόεδρος με γυαλιά ηλίου, ενώ στο βάθος διακρίνονται οι δύο μιναρέδες γνωστού τζαμιού της Κωνσταντινούπολης που, χάρη στο φωτομοντάζ, έχουν μεταμορφωθεί σε πυραύλους έτοιμους προς εκτόξευση.
«Το περιοδικό επιδίωξε να μεταφέρει μια αρνητική εικόνα, όχι μόνο της Τουρκίας αλλά και του Ισλάμ επίσης», τόνισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Ωστόσο, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ της Άγκυρας και του Spiegel είναι μια γνώριμη ιστορία, καθώς τον Μάρτιο του 2016 ο ανταποκριτής του περιοδικού στην Τουρκία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα, καθώς δεν ανανεώθηκε η άδεια εργασίας του.

Το επίμαχο εξώφυλλο: 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης