Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gartman: Υπό την προεδρία του Trump ο χρυσός θα ενισχυθεί περισσότερο

Gartman: Υπό την προεδρία του Trump ο χρυσός θα ενισχυθεί περισσότερο
Ο βετεράνος trader επισημαίνει ότι στο χρυσό «αρέσει» η σύγχυση και η πολιτική αστάθεια
Η άνοδος του Donald Trump στις δημοσκοπήσεις θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύ κακό νέο για τις αγορές δήλωσε ο βετεράνος trader Dennis Gartman.
«Μια προεδρία του Trump θα ήταν πολύ bearish για τις μετοχές» δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNBC επισημαίνοντας ότι «είναι μια άγρια κάρτα, και οι αγορές μισούν τις άγριες κάρτες».
Επισημαίνει ότι σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Washington Post και του ABC News η Hillary Clinton βρίσκεται στο 46% ενώ ο Trump στο 41%.
Σύμφωνα με το CNBC, η αγορά έχει αντιδράσει αρνητικά κατά το παρελθόν απέναντι στον Trump, καθώς η αστάθεια τείνει να αυξάνεται κάθε φορά που αυξάνονται οι πιθανότητες νίκης του.
«Νομίζω ότι θα ήταν τρομερά επιζήμιο για τις τιμές των μετοχών εάν ο Trump φτάσει κοντά στο 42%, 45%, 46% και πλησιάσει τα ποσοστά της Clinton», είπε ο Gartman.
Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τις τιμές των ομολόγων, πρόσθεσε ο Gartman, τονίζοντας ότι «ήταν μια bull αγορά 32 ετών» και σε περίπτωση που ο Trump νικήσει τα επιτόκια θα αυξηθούν κάτι που θα ήταν τρομερά επιζήμια για τις τιμές το ομολόγων.
Ωστόσο, υπάρχει μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που σύμφωνα με τον Gartman θα ανθίσει υπό την προεδρία του Trump. Ο χρυσός.
«Στον χρυσό αρέσει η σύγχυση, η πολιτική διαφωνία.
Ο χρυσός θα μπορεί να πάει αρκετά καλά με προεδρία από τον Trump» εξήγησε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης