Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Tusk προς Ευρωπαίους ηγέτες: Μην αγνοήσετε τα αναπόδραστα διδάγματα του Brexit

Προειδοποίηση Tusk προς Ευρωπαίους ηγέτες: Μην αγνοήσετε τα αναπόδραστα διδάγματα του Brexit
Ο Tusk ζητάει να μη χαθεί άλλος χρόνος στο προσφυγικό και «η Μπρατισλάβα να αποτελέσει ένα σημείο καμπής αναφορικά με την προστασία των εξωτερικών συνόρων της [Ευρωπαϊκής] Ένωσης»
Προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, ότι δεν μπορούν να αγνοήσουν τα αναπόδραστα διδάγματα που προσφέρει το Brexit, απηύθυνε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, Donald Tusk, με αφορμή την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στην Μπρατισλάβα.
Όπως τόνισε, οι ηγέτες της Ευρώπης θα πρέπει να βρουν τη δύναμη να απαντήσουν στις ανησυχίες των πολιτών της Ε.Ε. αναφορικά με τους μετανάστες που εισέρχονται κατά χιλιάδες στην ευρωπαϊκή επικράτεια.
Για τον Tusk, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να φροντίζουν λιγότερο να είναι «πολιτικά ορθοί» και περισσότερο να προστατεύουν τους Ευρωπαίους που ανησυχούν για την τρομοκρατία, την μαζική μετανάστευση, την ασφάλεια και την παγκοσμιοποίηση, ζητήματα που βρέθηκαν στον πυρήνα την βρετανικής «ανταρσίας» ενάντια στην Ε.Ε..
Όπως ενέγραψε στο πεντασέλιδο κείμενο που συνοδεύει τις προσκλήσεις για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής ο Tusk - στην οποία δεν έχει προσκληθεί η Βρετανία - «Θα ήταν ολέθριο λάθος να θεωρήσουμε, ότι το αρνητικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου αντιπροσωπεύει ένα ζήτημα συγκεκριμένα βρετανικό».
Ο Tusk ζητάει να μη χαθεί άλλος χρόνος στο προσφυγικό και «η Μπρατισλάβα να αποτελέσει ένα σημείο καμπής αναφορικά με την προστασία των εξωτερικών συνόρων της [Ευρωπαϊκής] Ένωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης