Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιπλοκές στο Brexit: Κάποιοι νόμοι περί αυτού χρειάζονται έγκριση απ'το βρετανικό Κοινοβούλιο

Επιπλοκές στο Brexit: Κάποιοι νόμοι περί αυτού χρειάζονται έγκριση απ'το βρετανικό Κοινοβούλιο
«Υπάρχουν διάφορα στάδια, πρώτα κάποια νομοθεσία που θα αντιμετωπίζει τον [βασικό βρετανικό νόμο υιοθέτησης του ευρωπαϊκού κεκτημένου] European Communities Act 1972»
Επιπλοκές στη διαδικασία της εξόδου του Ηνωμένου Βασίλείου από την Ε.Ε. (Brexit) αναμένεται να προκαλέσει η υποχρέωση να εγκριθούν από το βρετανικό Κοινοβούλιο κάποια νομοθετήματα που σχετίζονται με το Brexit.
Αν και η νέα Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, έχει δηλώσει ότι η θέληση της πλειοψηφίας του βρετανικού λαού υπέρ του Brexit - όπως αυτή εκφράστηκε στο ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 - πρέπει να γίνει σεβαστή, ο Βρετανός υπουργός Εξόδου από την Ε.Ε., David Davis, ανέφερε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 ότι κάποια νομοθετήματα περί του Brexit υποχρεωτικά πρέπει να ψηφιστούν από το Κοινοβούλιο.
«Πρέπει να ψηφιστούν κάποιοι νόμοι (για την ενεργοποίηση του Brexit), δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού», σύμφωνα με τον Davis.
«Υπάρχουν διάφορα στάδια, πρώτα κάποια νομοθεσία που θα αντιμετωπίζει τον [βασικό βρετανικό νόμο υιοθέτησης του ευρωπαϊκού κεκτημένου] European Communities Act 1972», όπως ανέφερε, αλλά και κάποιες κοινοβουλευτικές εγκρίσεις υπό τον νόμο Constitutional Reform and Governance Act 2010.
Το ζήτημα της κύρωσης νόμων από το βρετανικό Κοινοβούλιο οι οποίοι θεσμοθετούν και διευκολύνουν το Brexit είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή η πλειονότητα των Βρετανών βουλευτών ψήφισε υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης