Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υεμένη: Τουλάχιστον 30 νεκροί και 17 τραυματίες από αεροπορικές επιδρομές του Συνασπισμού

tags :
Υεμένη: Τουλάχιστον 30 νεκροί και 17 τραυματίες από αεροπορικές επιδρομές του Συνασπισμού
Ο ΟΗΕ κάλεσε για ακόμα μία φορά τις αντιμαχόμενες πλευρές να προχωρήσουν σε μία νέα κατάπαυση πυρός
Τουλάχιστον 30 νεκροί, καθώς και 17 τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός των νέων αεροπορικών επιδρομών του Συνασπισμού που ηγείται η Σαουδική Αραβία στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σανάα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (13/9) ο ΟΗΕ.
Συγκεκριμένα, οι βομβαρδισμοί έλαβαν χώρα σε περιοχές που τελούν υπό κατοχή των ανταρτών Χούτι, ωστόσο ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και αρκετοί άμαχοι, ιδίως γυναίκες και παιδιά.
Μέχρι στιγμής, η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο, αναφορικά με τις κατηγορίες του ΟΗΕ, ωστόσο ήταν γνωστό ότι σχεδίαζε τη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών στις εν λόγω περιοχές.
Παράλληλα, ο Οργανισμός κάλεσε για ακόμα μία φορά τις αντιμαχόμενες πλευρές να προχωρήσουν σε μία νέα κατάπαυση πυρός, όπως αυτή που είχε αποφασιστεί την 10η Απριλίου στο Κουβέιτ.
«Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφευχθεί η περεταίρω απώλεια ζωών στην Υεμένη και θα βοηθηθεί η χώρα στην προσπάθειά της να χαράξει μία πορεία προς την ειρήνη», ανέφερε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.
Σημειώνεται ότι ο εμφύλιος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αντάρτες, που ξεκίνησα από τα τέλη του 2014, έχει στοιχήσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, ενώ κατά το τελευταίο έτος, στη διαμάχη έχουν εμπλακεί και γειτονικές χώρες, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης