Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι θα συμβεί εάν η Clinton αποσυρθεί από την κούρσα; - Οι επόμενες κινήσεις των Δημοκρατικών

Τι θα συμβεί εάν η Clinton αποσυρθεί από την κούρσα; - Οι επόμενες κινήσεις των Δημοκρατικών
Ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δημοκρατών είπε στο Politico ότι το κόμμα θα πρέπει να αρχίσει να επεξεργάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης
Το πρόσφατο επεισόδιο σχετικά με την υγεία της Hillary Clinton έχει αναδείξει εικασίες για το τι θα συμβεί εάν αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα.
Ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δημοκρατικών είπε στο Politico ότι το κόμμα θα πρέπει να αρχίσει να επεξεργάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για ενδεχόμενη αποχώρηση της Clinton από τον αγώνα.
«Τώρα είναι η ώρα για όλους τους καλούς πολιτικούς ηγέτες να έρθουν για να ενισχύσουν το κόμμα τους», δήλωσε ο Don Fowler, ο οποίος ηγήθηκε της επιτροπής από το 1995 έως το 1997. Όπως επεσήμανε ο ίδιος αυτό το σχέδιο θα πρέπει να αρχίσει να επεξεργάζεται άμεσα.
«Θα πρέπει κάποιος να είναι ανόητος για να μην προετοιμάζει ένα εναλλακτικό σχέδιο» είπε χαρακτηριστικά.

Τι θα συμβεί αν η Clinton αποσυρθεί;

Οι κανόνες σχετικά με την αντικατάσταση των υποψηφίων να ποικίλλει από κόμμα σε κόμμα.
Οι κανόνες των Δημοκρατικών που είναι παρόμοιοι με αυτούς των Ρεπουμπλικανών προβλέπουν ότι ο πρόεδρος του κόμματα θα πρέπει να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση για την πλήρωση των κενών θέσεων.
Η απόφαση θα ληφθεί από την πλειοψηφία.
Αν οι κανόνες για την αντικατάσταση των προεδρικών υποψηφίων φαίνονται ασαφείς, είναι βάσει σχεδιασμού.
«Τους δίνει την ευκαιρία να λάβουν την καλύτερη απόφαση, αντί να δέσουν τα χέρια τους με μια διαδικασία από την οποία θα προκύψει ένας υποψήφιος που δεν θα ήταν και τόσο καλή επιλογή» επισημαίνει στο γαλλικό πρακτορείο η Jeanne Zaino καθηγήτρια πολιτικών επιστημών στη Νέα Υόρκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης