Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Οι May, Merkel και Draghi κυνηγούν απατηλούς συμβιβασμούς

MarketWatch: Οι May, Merkel και Draghi κυνηγούν απατηλούς συμβιβασμούς
Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit αντικατοπτρίζουν τα προβλήματα σε όλη την ΕΕ
Οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ αποτελούν ένα αντικατοπτρισμό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΕΕ, επισημαίνει σε άρθρο το MarketWatch.
Στην ΕΕ των 27 μελών οι διαμάχες διευρύνονται για τα πάντα, από τους μετανάστες έως το ελληνικό χρέος, με αποτέλεσμα οι συμβιβασμοί να γίνονται πιο περίπλοκοι.
Η Bρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May έχει κρατάει τα ηνία όσον αφορά στους ελιγμούς, συγκεντρώνοντας μια κυβέρνηση πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν.
Ωστόσο, τα βραχυπρόθεσμα πλεονεκτήματα μπορούν να αυξηθούν εάν η βρετανική οικονομία παραμείνει σε ένα ομαλό περιβάλλον και η υπόλοιπη Ευρώπη βυθιστεί στα προβλήματα της εσωτερικής πολιτικής.
Αλλά τα οφέλη θα αρχίσουν να εξαφανίζονται εάν η May αποτύχει να διατηρήσει τον έλεγχο ενός ανήσυχου Συντηρητικού Κόμματος.
Εν τω μεταξύ, μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές σε όλη την Ευρώπη είναι η αυξανόμενη πιθανότητα το γερμανικό κόμμα AFD να μπει στο γερμανικό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές του επόμενου φθινοπώρου.
Αυτό θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel να ολοκληρώσει μια τέταρτη θητεία, ενώ δεν αποκλείεται και η ανατροπή της Merkel πριν τις εκλογές του επόμενου έτους, αν η ίδια σημειώσει σημαντικές αποτυχίες.
Οι ελιγμοί της May και της Merkel μοιάζουν με τους δύσκολους συμβιβασμούς που καλείται να κάνει ο επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ την περασμένη Πέμπτη (8/9/2016) συμφώνησε ότι η επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης πέραν του Μαρτίου θα εξαρτηθεί από την πορεία του πληθωρισμού.
«Η ΕΕ είναι γεμάτη με πολιτικά ευαίσθητες, ασαφείς μεταβλητές με διαφορετικές σημασίες και διαφορετικές γλώσσες.
Οι γλωσσικοί ελιγμοί αποτελούν μια ανησυχητική ένδειξη για το έργο που πρέπει να ολοκληρώσουν οι May και Merkel σχετικά με τη δημιουργία ενός μονοπατιού που θα βγάλει την Ευρώπη από το τέλμα του Brexit.

www.bankingnews.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης