Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kenny (Ιρλανδός πρωθυπουργός): Οι διαπραγματεύσεις Μ. Βρετανίας-ΕΕ θα αργήσουν να ολοκληρωθούν

Kenny (Ιρλανδός πρωθυπουργός): Οι διαπραγματεύσεις Μ. Βρετανίας-ΕΕ θα αργήσουν να ολοκληρωθούν
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί μία «σκληρή συνοριακή πολιτική» με τη γειτονική Βόρεια Ιρλανδία
Στο γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον απόηχο του Brexit, δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα σε διάστημα δύο ετών, αναφέρθηκε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Enda Kenny, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε ραδιοφωνική εκπομπή τη Δευτέρα (12/9).
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Kenny, η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει σαφή ορίζοντα προς τα πού θέλει να κινηθεί, εκτιμώντας ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν η παραμονή στην ενιαία αγορά, γεγονός ωστόσο που προϋποθέτει και την αποδοχή των θεμελιωδών αρχών της ΕΕ, όπως είναι η μετανάστευση και η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών.
«Επιτρέψτε μου ωστόσο να δηλώσω ότι στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αυτό είναι ένα θέμα που ενδέχεται να μην τεθεί επί τάπητος», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αδιάλλακτη στάση που επιθυμούν να κρατήσουν οι Βρυξέλλες στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων.
Παράλληλα, ο Kenny επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί μία «σκληρή συνοριακή πολιτική» με τη γειτονική Βόρεια Ιρλανδία, προσθέτοντας ότι «ενδεχομένως να υπάρχουν ορισμένοι έλεγχοι, όμως όχι με τη μορφή πλήρους κλίμακας και ελέγχου των οχημάτων».
«Όταν ξεκινήσουν οι συνομιλίες εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα σε διάστημα δύο ετών», τόνισε ο ιρλανδός πρωθυπουργός.
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, ο αρμόδιος βρετανός υπουργός για το ζήτημα του Brexit, David Davis, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σκληρή συνοριακή πολιτική στο ιρλανδικό νησί, γεγονός που έφερε ικανοποίηση και ανακούφιση και στις δύο πλευρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης