Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 12 Δεκεμβρίου 2016 ξεκινάει η δίκη της Lagarde για εμπλοκή στο σκάνδαλο Tapie

Στις 12 Δεκεμβρίου 2016 ξεκινάει η δίκη της Lagarde για εμπλοκή στο σκάνδαλο Tapie
Η Lagarde θα δικαστεί από το ειδικό δικαστήριο Court de Justice de la Republique, το οποίο συνέρχεται σπάνια και δικάζει υποθέσεις υπουργών που κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις στο πλαίσιο των καθηκόντων τους
Στις 12 Δεκεμβρίου 2016 θα ξεκινήσει η δίκη της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, Christine Lagarde, η οποία κατηγορείται για προσωπική της εμπλοκή στο σκάνδαλο με τον Γάλλο μεγιστάνα Bernard Tapie.
Συγκεκριμένα, η Lagarde κατηγορείται, ότι ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας το 2008 ενέκρινε ως μη όφειλε, την καταβολή αποζημίωσης 403 εκατ. ευρώ στον Tapie από την κρατική τράπεζα Credit Lyonnais αναφορικά με υποτιθέμενη υποτίμηση της αξίας μεριδίου του Tapie στην Adidas από την τράπεζα.
Η πολύκροτη υπόθεση στη συνέχεια αποτέλεσε αντικείμενο εξέτασης από επιτροπή εξωδικαστικού συμβιβασμού, η οποία έκρινε υπέρ του Tapie, όμως εφετείο των Παρισίων ανέτρεψε την απόφαση.
Με τη σειρά του, ο Tapie έχει εφεσιβάλλει απόφαση δικαστηρίου που τον υποχρεώνει σε επιστροφή των 403 εκατ. ευρώ, έφεση που ακόμα εκκρεμεί στα γαλλικά δικαστήρια.
Στις 22 Ιουλίου 2016, το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας είχε απορρίψει έφεση της Lagarde ενάντια στην παραπομπή της σε δίκη από Γάλλο δικαστή τον Δεκέμβριο του 2015, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες αμέλειας στον χειρισμό της υπόθεσης Tapie.
Η Lagarde πρόκειται να δικαστεί από το ειδικό δικαστήριο Court de Justice de la Republique, το οποίο συνέρχεται σπάνια και δικάζει υποθέσεις υπουργών που κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης