Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε συγκρούσεις τζιχαντιστών με τις Aρχές της χώρας

tags :
Ιράκ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε συγκρούσεις τζιχαντιστών με τις Aρχές της χώρας
Οι αιματηρές επιθέσεις έλαβαν χώρα , κατά την έναρξη του εορτασμού του Εΐντ Αλ Άντχα, της δεύτερης μεγαλύτερης γιορτής του μουσουλμανικού κόσμου
Δεκάδες νεκροί, καθώς και αρκετοί τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των πολυάριθμων συγκρούσεων που έλαβαν χώρα σήμερα Δευτέρα (12/9) σε διάφορες περιοχές του Ιράκ, κατά την έναρξη του εορτασμού του Εΐντ Αλ Άντχα, της δεύτερης μεγαλύτερης γιορτής του μουσουλμανικού κόσμου.
Συγκεκριμένα, το μπαράζ των συγκρούσεων ξεκίνησε στα δυτικά της χώρας, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Αλ Ρούτμπα, όπου ομάδα τζιχαντιστών πραγματοποίησε επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος, αφαιρώντας τη ζωή τριών μελών των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.
Εν συνεχεία, οι αρχές αντέδρασαν, τραυματίζοντας θανάσιμα συνολικά 11 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και οι δράστες της επίθεσης.
Παράλληλα, τουλάχιστον 16 τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους, και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών του Διεθνούς Συνασπισμού στην περιοχή της Μοσούλης, για την οποία εδώ και αρκετό καιρό οι ιρακινές δυνάμεις προετοιμάζουν το σχέδιο απελευθέρωσής της.
Επιπλέον, αιματηρές επιθέσεις σημειώθηκαν και στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Βαγδάτη, όπου συνολικά έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, ενώ τραυματίστηκαν ακόμα 14.
Να σημειώσουμε ότι λόγω της τετραήμερης γιορτής του Εΐντ Αλ Άντχα, οι ιρακινές αρχές έχουν επιστρατεύσει χιλιάδες μέλη των αρχών ασφαλείας, ώστε να προστατευθεί ο κόσμος που θα συμμετέχει στους εορτασμούς, γεγονός που ωστόσο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης