Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Χάνει» και τον τελευταίο σύμμαχο της η Βενεζουέλα, την Κίνα

«Χάνει» και τον τελευταίο σύμμαχο της η Βενεζουέλα, την Κίνα
Το Πεκίνο δεν προτίθεται πλέον να τροφοδοτήσει με νέα δάνεια τη λατινική χώρα
Μία από τις τελευταίες ελπίδες της Βενεζουέλας για αποφυγή περαιτέρω χειροτέρευσης της οικονομικής φαίνεται πως εξανεμίζεται, καθώς οι Κινέζοι κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις σχετικά με την στήριξη τους στην χώρα της Λατινικής Αμερικής….
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Wall Street, το Πεκίνο δεν προτίθεται πλέον να τροφοδοτήσει με νέα δάνεια τη λατινική χώρα, καθώς ο κίνδυνος αθέτησης πληρωμής είναι σχεδόν βέβαιος, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της.
Επιπλέον, οι κινεζικές εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει να μετακινούν υπαλλήλους στους γείτονες Κολομβία και Παναμά, καθώς η αγορά στη Βενεζουέλα έχει νεκρώσει.
Όπως ανέφεραν οι Κινέζοι αξιωματούχοι στην εφημερίδα το μήνυμα του Πεκίνου είναι πλέον σαφές:
Η Βενεζουέλα να χρεοκοπήσει.
Το ποσό που έχει δανειστεί από την Κίνα η Βενεζουέλα ξεπερνά τα 50 δισ. δολ.
Αυτή τη στιγμή οφείλονται ακόμα 20 δισ. από το υπέρογκο δάνειο, το οποίοι περιέχει ως βασικό όρο ένας μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις πετρελαίου της Βενεζουέλας να πηγαίνει στην αποπληρωμή του χρέους.
Η εικόνες τριτοκοσμικής χώρα με ανθρώπους να πεθαίνουν από την πείνα και να λεηλατούν μαγαζιά στη Βενεζουέλα κάνουν καθημερινά τον γύρω του κόσμου.
Παρά τις μαζικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, ο Πρόεδρος Nicolas Maduro, ο βασικός υπαίτιος για την κατάντια της χώρας, έχει κυριολεκτικά «κολλήσει στην καρέκλα», αρνούμενος να παρατηθεί ή να διεξάγει δημοψήφισμα.
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οικονομία της Βενεζουέλας υποχώρησε κατά 6% το 2015, με την περαιτέρω συρρίκνωση το τρέχον έτος να φτάνει ακόμα και το 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης