Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rudd (ΥΠΕΣ Βρετανίας): Οι Βρετανοί ίσως πληρώνουν για επισκεφθούν την ΕΕ μετά το Brexit

Rudd (ΥΠΕΣ Βρετανίας): Οι Βρετανοί ίσως πληρώνουν για επισκεφθούν την ΕΕ μετά το Brexit
Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Βρετανοί να πληρώνουν την έκδοση βίζας
Για πρώτη φορά η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Amber Rudd άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι οι Βρετανοί μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν για τις βίζες προκειμένου να επισκεφθούν χώρες της ΕΕ.
Ερωτηθείσα σχετικά με τους ενδεχόμενους περιορισμούς στους Βρετανούς που θέλουν να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Rudd δήλωσε στο BBC: «Δεν το αποκλείω».
Η ΕΕ σκέφτεται την επιβολή αυστηρότερων συνοριακών περιορισμών για τις χώρες που δεν είναι μέλη από το 2011 και αποτελεί υψηλή προτεραιότητα μετά τις φετινές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο.
Στον αντίποδα, οι χώρες-μέλη του Σένγκεν, όπου δεν ανήκει η Βρετανία, θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλη την ΕΕ.
Αλλά οι νέοι κανόνες που εξετάζεται εκτιμάται ότι θα απαιτήσουν από μη μέλη της ΕΕ να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση βίζας, ώστε να ελέγχονται.
Η Rudd είπε ότι ήταν πιθανό οι Βρυξέλλες να εισάγουν ένα σύστημα που απαιτεί από τους Βρετανούς κάνουν on-line αίτηση για να πληρώσουν για την έκδοση βίζας πριν επισκεφθούν μια χώρα της ΕΕ.
Αποφεύγοντας να διευκρινίσει εάν αυτό το ενδεχόμενο είναι πιθανό η ίδια είπε: «Είναι μια υπενθύμιση ότι αυτό είναι μια αμφίδρομη διαπραγμάτευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης