Τελευταία Νέα
Διεθνή

ABN Amro: Εξετάζει τη μείωση 1.375 θέσεων εργασίας

tags :
ABN Amro: Εξετάζει τη μείωση 1.375 θέσεων εργασίας
Στόχος της εν λόγω κίνηση αποτελεί η αποτελεσματικότερη λειτουργία της τράπεζας
Στην περικοπή συνολικά 1.375 θέσεων εργασίας αναμένεται να προχωρήσει η ολλανδική τράπεζα ABN Amro, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (12/9) το διοικητικό συμβούλιο, με το εν λόγω σχέδιο να αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.
Στόχος της σχετικής κίνησης αποτελεί η αποτελεσματικότερη λειτουργία της τράπεζας, καθώς και η ετήσια εξοικονόμηση περίπου 200 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικότερα, υπολογίζεται ότι περίπου 625 με 950 θέσεις εργασίας θα εξαλειφθούν μέσα στον επόμενο χρόνο, με τον σχετικό αριθμό να αναμένεται αν ανέλθει στις 1.375 θέσεις μέχρι το 2020.
Να σημειώσουμε ότι οι περικοπές θα αφορούν όλα τα τμήματα της τράπεζας, χωρίς παράλληλα να αποκλείεται και μία περεταίρω μείωση των θέσεων εργασίας μακροπρόθεσμα, με την σχετική απόφαση ωστόσο να αναμένεται να εγκριθεί από το συμβούλιο των εργαζομένων.
«Στόχος μας είναι να επιτύχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικονόμηση κόστους, μειώνοντας τους εξωτερικούς μας υπαλλήλους, ωστόσο μεγάλο είναι το πλήγμα που θα υποστούν και οι εσωτερικοί μας υπάλληλοι», υπογράμμισε η σχετική ανακοίνωση της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης