Τελευταία Νέα
Διεθνή

HP: Εξαγοράζει τις επιχειρήσεις εκτυπώσεων της Samsung - Στα 1,05 δισ. δολ. το deal

tags :
HP: Εξαγοράζει τις επιχειρήσεις εκτυπώσεων της Samsung - Στα 1,05 δισ. δολ. το deal
Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες
Την εξαγορά των επιχειρήσεων εκτυπώσεων της Samsung, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (12/9) η Hewlett-Packard Co. έναντι 1,05 δισ. δολ, με τον τεχνολογικό κολοσσό να επιχειρεί μία περεταίρω επέκταση στον τομέα των μηχανημάτων εκτύπωσης και αντιγραφής.
Συγκεκριμένα, η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία πλέον υπόκειται στις έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες, με τη Samsung να προσθέτει ότι κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, υα επενδύσει ιδία κεφάλαια μεταξύ 100 εκατ. δολ. και 300 εκατ. δολ. στην HP.
Πλέον, η εν λόγω εξέλιξη καθιστά τη Hewlett-Packard ως το αδιαφιλονίκητο ηγέτη στον τομέα των εκτυπώσεων και της προμήθειας μελανιών, τομείς από τους οποίους αντλεί την πλειοψηφία των εσόδων της.
Να σημειώσουμε ότι κατά τον περασμένο μήνα, η HP ανακοίνωσε πτώση της τάξεως του -18% στις πωλήσεις μελανιών κατά το β΄τρίμηνο 2016, γεγονός που καθιστούσε την εξαγορά του τμήματος της Samsung αρκετά σημαντικό γεγονός για την ανάκαμψη των πωλήσεων.
Μέσω του deal, περίπου 6.500 πατέντες εκτυπωτών της Samsung θα ενισχύσουν τις επιχειρήσεις της HP, ενώ περίπου 6.000 εργαζόμενοι, ανάμεσά τους και περίπου 1.500 μηχανικοί, αναμένεται να ενταχθούν στο δυναμικό του τεχνολογικού κολοσσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης