Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: Στρατιωτικούς έχει τοποθετήσει σε νευραλγικές θέσεις του ΥΠΕΣ της Βενεζουέλας ο Maduro

Liberation: Στρατιωτικούς έχει τοποθετήσει σε νευραλγικές θέσεις του ΥΠΕΣ της Βενεζουέλας ο Maduro
Oι στρατιωτικοί ελέγχουν τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα λιμάνια
Τον στρατό αποφάσισε να καλέσει ο Nicolas Maduro για να αντιμετωπίσει την καταστροφική έλλειψη που υπάρχει στο 80% των αγαθών (τρόφιμα, υγιεινή, φάρμακα), όπως αποκαλύπτει η Liberation.
Τον Ιούλιο του 2016 έχρισε υπουργό Εσωτερικών τον Vladimir Patrino Lopez και επικεφαλής μίας μεγάλης αποστολής κύριου ανεφοδιασμού.
Από τότε ο υπουργός διόρισε 18 ανώτερους αξιωματικούς σε ένα υπουργείο που 15 θέσεις του έχουν να κάνουν με τρόφιμα: λάδι, ρύζι, πουλερικά, βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, ζάχαρη, μαύρα φασόλια, κίτρινο καλαμπόκι, καφές, αλεύρι, γαλακτοκομικά προϊόντα, μαργαρίνη, σιτάρι, ψάρια και σόγια.
Άλλοι τρεις στρατιωτικοί είναι επιφορτισμένοι με φαρμακευτικά προϊόντα, απορρυπαντικά και αποσμητικά, χαρτιά τουαλέτας, ταμπόν και πάνες μίας χρήσης.
Μόνο μία γυναίκα υπάρχει στη λίστα: Η αντιναύαρχος Luisa Maria Lozada Ferguson, που είναι επιφορτισμένη με τα ψάρια, ενώ δεν υπολογίζονται τα φρούτα και τα λαχανικά.
Τα social media δεν έχουν παραλείψει να ειρωνευτούν για τον «Στρατηγό του Καφέ» ή, τον «Στρατηγό των Πουλερικών».
Έχοντας να αντιμετωπίσει μία αυξανόμενη δυσαρέσκεια, που οδήγησε σε λεηλασία μαγαζιών και αποθηκών, ο σοσιαλιστής ηγέτης δείχνει με το δάχτυλο τον οικονομικό πόλεμο που του κάνει ο ιδιωτικός τομέας σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.
Οι ελλείψεις έρχονται από την άρνηση των εμπόρων να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους για να προκαλέσουν χάος και να κερδοσκοπούν στη μαύρη αγορά.
Οι έμποροι υπεραμύνονται της τακτικής τους υπογραμμίζοντας ότι με τα ψεύτικα δολάρια, καθώς η συναλλαγματική ισοτιμία ελέγχεται αυστηρά από την κυβέρνηση δεν μπορούν να αγοράσουν πρώτες ύλες, ούτε άλλα προϊόντα.
Ο πραγματικός λόγος για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις είναι η πτώση των τιμών του πετρελαίου, σε μία χώρα που εισάγει το 80% από όσο καταναλώνει.
Οι προηγούμενες προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις απέτυχαν.
Στα μαγαζιά που πωλούν βασικά αγαθά με επιδοτούμενες τιμές, τα ράφια είναι επίσης άδεια, καθώς κάποια προϊόντα διατίθενται στην παράλληλη (μαύρη) αγορά.
Το μόνο αποτελεσματικό μέτρο ήταν το άνοιγμα των συνόρων με την Κολομβία τον Αύγουστο, που επέτρεψε σε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της Βενεζουέλας να ανεφοδιαστούν από τη γειτονική χώρα.
Έχοντας να αντιμετωπίσει και την αντιπολίτευση που πιέζει για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για να τον ανατρέψει, ο Maduro που διαδέχτηκε τον Chavez το 2013, εμπιστεύεται όλο και πιο πολύ την εξουσία στους στρατιωτικούς.
Όλα τα λιμάνια της χώρας είναι στα χέρια των στρατηγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης