Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama: Η διαφορετικότητα είναι η "δύναμη" της Αμερικής - Δεν συνιστά μια αδυναμία

tags :
Obama: Η διαφορετικότητα είναι η
 Τι ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ B. Obama
«Η διαφορετικότητά μας δεν συνιστά μια αδυναμία, είναι και θα παραμείνει πάντα μία από τις βασικότερες δυνάμεις μας», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, B. Obama, σε ομιλία που εκφώνησε με αφορμή την 15η επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Όπως ο ίδιος ανέφερε, «η Αλ Κάιντα ή η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να νικήσουν ένα έθνος τόσο ισχυρό όσο η Αμερική, επομένως επιχειρούν να το τρομοκρατήσουν ελπίζοντας ότι ο φόβος θα μας κάνει να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου».
«Για αυτό ακριβώς είναι σημαντικό σήμερα να επιβεβαιώσουμε ποιοι είμαστε ως έθνος (…) διότι γνωρίζουμε ότι η διαφορετικότητά μας δεν συνιστά μια αδυναμία, είναι και θα παραμείνει πάντα μία από τις βασικότερες δυνάμεις μας», πρόσθεσε ο B. Obama.
Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου «η απειλή εξελίχθηκε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «οι τρομοκράτες επιχειρούν συχνά να διαπράξουν επιθέσεις σε μικρότερη κλίμακα, όμως που παραμένουν φονικές».
Ακόμη, ο B. Obama, σε μια έμμεση αναφορά στις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, D. Trump, σημείωσε πως άνθρωποι «που προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη, (άνθρωποι) κάθε χρώματος, κάθε θρησκείας» έκαναν την Αμερική αυτό που είναι σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης