Διεθνή

ΒΒC: Προς αναβολή οι προεδρικές εκλογές της Αυστρίας που είναι προγραμματισμένες για τις 2 Οκτωβρίου

ΒΒC: Προς αναβολή οι προεδρικές εκλογές της Αυστρίας που είναι προγραμματισμένες για τις 2 Οκτωβρίου
Ο λόγος είναι ότι δεν κολλάει η κόλλα στους φακέλους για τις επιστολικές ψήφους
Οι επαναληπτικές προεδρικές εκλογές στην Αυστρία θα αναβληθούν για τεχνικούς λόγους, επειδή η κόλλα δεν κολλάει στους φακέλους για τις επιστολικές ψήφους, όπως μεταδίδει το BBC.
Οι δύο υποψήφιοι Αlexander Van der Bellen και Norbert Hofer είπαν αμφότεροι ότι δεν περιμένουν να διεξαχθούν οι εκλογές στις 2 Οκτωβρίου, όπως έχουν προγραμματιστεί.
Ο υπουργός Εσωτερικών Wolfgang Sobotka θα προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση τη Δευτέρα 12/9.
Οι επαναληπτικές εκλογές προκλήθηκαν μετά την αμφισβήτηση από το ακροδεξιό κόμμα του Hoffer, Freedom Party, του αποτελέσματος του Μαϊου 2016.
Τότε ο Hoffer είχε χάσει για λίγο από τον πρώην ηγέτη του κόμματος των Πρασίνων Van der Bellen.
Ο τελευταίος είπε σε συνέντευξή του το Σάββατο 10/9 ότι είναι πεπεισμένος για την αναβολή και ελπίζει να διεξαχθούν οι εκλογές μέσα στο 2016.
Ένας αριθμός επιστολικών ψηφοφόρων παραπονέθηκε τις τελευταίες μέρες ότι η κόλλα στους φακέλους τους δεν είναι καλή και κάνει το σφράγισμα μη ασφαλές.
Ο Sobotka ανέφερε την Παρασκευή 9/9 ότι είναι απίθανο να επιλυθεί το πρόβλημα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου και πρόσθεσε ότι θα κάνει επίσημη ανακοίνωση τη Δευτέρα 12/9, εντείνοντας τη φημολογία ότι θα ανακοινώσει αναβολή των εκλογών.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι εξετάζονται ημερομηνίες από τον Νοέμβριο του 2016 ως τον Ιανουάριο του 2017 ως εναλλακτικές για τη διεξαγωγή των εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης