Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ειδική συνεδρία Ecofin χωρίς τη Βρετανία για το Brexit προσπαθεί να οργανώσει ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ

Ειδική συνεδρία Ecofin χωρίς τη Βρετανία για το Brexit προσπαθεί να οργανώσει ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ
Ο Schelling δήλωσε έκπληκτος από τη «χαλαρότητα» της ευρωπαϊκής αντίδρασης απέναντι στο αποτέλεσμα του ιστορικού βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016
Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία δεν πρέπει να αφεθούν να υπαγορεύσουν μόνες τους την αντίδραση του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην επιλογή του Ηνωμένου Βασιλείου για έξοδο από την Ε.Ε. (Brexit), όπως τόνισε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Hans Joerg Schelling.
Ο ίδιος, δήλωσε έκπληκτος από τη «χαλαρότητα» της ευρωπαϊκής αντίδρασης απέναντι στο αποτέλεσμα του ιστορικού βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016.
Σύμφωνα με τον Schelling, την ατζέντα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit δεν πρέπει να αφεθούν να καθορίσουν μόνοι τους η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, ο Γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi.
«Οι μικρές χώρες [της Ε.Ε.] δεν πρέπει να αποκλειστούν», επεσήμανε σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Eurogroup της Μπρατισλάβα.
Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, προσπαθεί να πείσει τους συναδέλφους του στην Ε.Ε. να συνέλθει το συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ε.Ε. (Ecofin) εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου σε ειδική συνεδρία για να συζητήσει το Brexit και να προτείνει τη διαπραγματευτική θέση που θα πρέπει να τηρήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε τρία διαφορετικά σενάρια: Η Βρετανία να συνεχίσει να εισφέρει τα ίδια ποσά στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, να εισφέρει λιγότερα ή να μην εισφέρει καθόλου σε αυτόν.
Σύμφωνα με τον Schelling, αρκετοί συνάδελφοί του διάκεινται θετικά προς την ιδέα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης