Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδέχεται την ενοχή του για το dieselgate ο μηχανικός Volkswagen

Παραδέχεται την ενοχή του για το dieselgate ο μηχανικός Volkswagen
Ο δικηγόρος του 62χρονου Liang ανέφερε πως ο πελάτης του ήταν «ένας από τους πολλούς στη Volkswagen» που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο
«Ένοχος» για το σκάνδαλο παραποίησης των εκπομπών ρύπων (dieselgate) δήλωσε σήμερα 9/9 στο ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Ντιτρόιτ ο ανώτατος μηχανικός Volkswagen, James Liang.
«Σχεδόν από την αρχή της διαδικασίας σχεδιασμού των νέων "καθαρών ντίζελ" οχημάτων της VW, ο κ. Liang και οι υπόλοιποι συνεργάτες του σχεδίασαν αυτά τα οχήματα ώστε να μην ανταποκρίνονται στα κριτήρια των ΗΠΑ αλλά να εξαπατούν την διαδικασία ελέγχου», ανέφερε ο Εισαγγελέας.
Ο δικηγόρος του 62χρονου Liang ανέφερε πως ο πελάτης του ήταν «ένας από τους πολλούς στη Volkswagen» που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο.
Σημειώνεται πως η αυτοκινητοβιομηχανία καλείται να καταβάλει πάνω από 16 δισ. δολ. σε Αρχές και πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, παρά τους αρχικούς υπολογισμούς που έκαναν λόγο για 10 δισ. δολ.
Το υπέρογκο ποσό θα δοθεί στις ρυθμιστικές Αρχές της Καλιφόρνια αλλά και για την επισκευή των 482.000 «προβληματικών» οχημάτων στις ΗΠΑ, εξαιτίας του σκανδάλου παραποίησης των εκπομπών ρύπων.
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα έχουν το δικαίωμα της δωρεάν επισκευής, διαφορετικά θα μπορούν να επιστρέψουν το αμάξι και να λάβουν πίσω το ποσό αγοράς, στο οποίο θα έχουν προστεθεί επιπλέον με 1.000 – 7.000 δολάρια (ο μέσος όρος διαμορφώνεται στα 5.000 δολ.).
Επίσης, ένα μεγάλο μέρος θα καταβληθεί σε λοιπά πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην αυτοκινητοβιομηχανία – κολοσσό από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των αυτοκινήτων που εμπλέκονται στο dieselgate φτάνει ακόμα και τα 11 εκατομμύρια…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης