Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier: Η Τουρκία εμφανίζεται έτοιμη να αρχίσει ξανά τον διάλογο με τη Γερμανία

Steinmeier: Η Τουρκία εμφανίζεται έτοιμη να αρχίσει ξανά τον διάλογο με τη Γερμανία
Η Τουρκία παραμένει σημαντικός εταίρος στο θέμα της αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης, τόνισε ο γερμανός υπουργός
Την εκτίμηση ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ξαναρχίσει ο διάλογος με τη Γερμανία, διατύπωσε ο Frank-Walter Steinmeier, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, επικαλούμενος, ως ένδειξη, την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να επιτρέψει σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, όπου σταθμεύουν γερμανικά στρατεύματα, στις αρχές Οκτωβρίου.
Ο γερμανός υπουργός κατέστησε σαφές πως η Τουρκία παραμένει σημαντικός εταίρος, τόσο για τη Γερμανία, όσο την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα της αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης, ενώ εκτίμησε πως η Άγκυρα μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην επίλυση πολλών κρίσεων στη Μέση Ανατολή.
Σημειώνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε απαγορεύσει την επίσκεψη των Γερμανών στην αεροπορική βάση, με αφορμή μια απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου που χαρακτήριζε "γενοκτονία" τη σφαγή των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό το θέμα φαίνεται ότι λύθηκε. Όλες οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους και η γερμανική παρουσία στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ αποτελεί μέρος της γερμανικής συμβολής», υποστήριξε ο Steinmeier.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης