Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης (πρόεδρος Κύπρου): Ώρα για ουσιαστικές αποφάσεις ενάντια στην αποξένωση των πολιτών της Ε.Ε.

Αναστασιάδης (πρόεδρος Κύπρου): Ώρα για ουσιαστικές αποφάσεις ενάντια στην αποξένωση των πολιτών της Ε.Ε.
Ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε, ότι «είναι η ώρα να λάβουμε ουσιαστικές και πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις που θα αντιμετωπίζουν τα αίτια της αποξένωσης που βιώνουν οι πολίτες της Ε.Ε. αναφορικά με τις πολιτικές που χαράσσονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο»
Η Ε.Ε. πρέπει να προσαρμόσει τις πολιτικές της για την ασφάλεια, το προσφυγικό, αλλά και την οικονομία και την ανάπτυξη, στα μέτρα των σημερινών αναγκών και ανησυχιών των πολιτών της Ε.Ε..
Αυτό επεσήμανε σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 από το Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που δόθηκε μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου των χωρών-μελών της Ε.Ε. του ευρωπαϊκού Νότου.
Για τον Αναστασιάδη, είναι ξεκάθαρο πως ο ρόλος όλων των χωρών-μελών της Ε.Ε. είναι καθοριστικός για την αντιμετώπιση των σημερινών ευρωπαϊκών προκλήσεων.
Όπως είπε, η σύνοδος πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, στην οποία η Ε.Ε. χρειάζεται άμεσα έναν νέο προσανατολισμό απέναντι σε σημαντικά ζητήματα πολιτικής.
Οι ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, μέσα από σωρεία προκλήσεων που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν, στη βάση και των ιδιαιτεροτήτων που τις χαρακτηρίζει, μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην επίλυση των σημαντικότερων ζητημάτων για την Ευρώπη σήμερα.
Σε πνεύμα αυτοκριτικό, ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε, ότι «είναι η ώρα να λάβουμε ουσιαστικές και πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις που θα αντιμετωπίζουν τα αίτια της αποξένωσης που βιώνουν οι πολίτες της Ε.Ε. αναφορικά με τις πολιτικές που χαράσσονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης