Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. Renzi: Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να διέπεται από λαϊκισμούς και λιτότητα

M. Renzi: Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να διέπεται από λαϊκισμούς και λιτότητα
Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε την ανάγκη για μία βαθιά αλλαγή στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Ευρώπη δε χωρά πλέον κανόνες, λαϊκισμούς, εθνικισμούς και σκληρή λιτότητα, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi.
Στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι ηγέτες των «ευρωμεσογειακών χωρών» στην Αθήνα, ο κ.Renzi αρχικά ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την πρόσκληση, μιλώντας με πολύ θερμά λόγια για τη χώρα μας.
Συνεχίζοντας, εξέφρασε την ανάγκη για μία βαθιά αλλαγή στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία αλλαγή που θα φέρει στο επίκεντρο την ευημερία των πολιτών.
«Πρέπει να βασιζόμαστε στις κοινές αξίες που μας διέπουν, όχι μόνο στον τεχνοκρατισμό», ανέφερε σχετικά.
Κάνοντας μία αναδρομή στην ιστορία της Γηραιάς Ηπείρου, ο Ιταλός ηγέτης τόνισε πως η Μεσόγειος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της, ενώ δεν παρέλιψε να αναφερθεί και στο μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού. 
Επίσης, επισήμανε πως η σημερινή (9/9) ευρωμεσογειακή Σύνοδος αποκοπεί στην σκιαγράφηση του κοινού μέλλοντος των χωρών στην Ευρώπη, μία Ευρώπη που θα βασίζεται στις ιδέες που τη διέπουν.
«Η Ευρώπη μπορεί να φτάσει στον καλύτερο της εαυτό.
Είναι soft power», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως η Διακήρυξη των Αθηνών «είναι πολύ σημαντική για μια Ευρώπη διαφορετική από αυτή που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης