Τελευταία Νέα
Διεθνή

L’Echo: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντιστάθηκε στις άπληστες τράπεζες και τους επενδυτές

L’Echo: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντιστάθηκε στις άπληστες τράπεζες και τους επενδυτές
Η βελγική εφημερίδα συνιστά σε επενδυτές και τραπεζίτες να μάθουν να κάνουν υπομονή
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν υπέκυψε στις πιέσεις των επενδυτών και των άπληστων τραπεζών, που ήλπιζαν σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη, αλλά διατήρησε αμετάβλητη την πολιτική της.
Σε αυτή τη διαπίστωση καταλήγει η βελγική εφημερίδα L’Echo, στον απόηχο της χθεσινής (8/9) συνεδρίασης της ΕΚΤ, η οποία, με την απόφασή της να μη λάβει πρόσθετα μέτρα, φαίνεται να απογοήτευσε τους επενδυτές.
Η εφημερίδα σημειώνει πως η ΕΚΤ δε σχεδιάζει να είναι πιο γενναιόδωρη , ενώ δε σκοπεύει να αλλάξει και την τρέχουσα πολιτική της, ακόμα και αν «πονάει» τις τράπεζες.
Πρόσφατα αρκετοί τραπεζίτες παραπονέθηκαν για τα χαμηλά επιτόκια, καθώς, όπως λένε, πλήττουν την κερδοφορία τους, σχολιάζει η Echo και προσθέτει:
Ο Mario Draghi τους «έβαλε στη θέση τους», επισημαίνοντας ότι τα κέρδη εμφανίζονται μειωμένα το τρέχον έτος (2016), διότι ήταν σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα το 2015, ελέω νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.
Τέλος, η βελγική εφημερίδα συνιστά σε επενδυτές και τραπεζίτες να μάθουν να κάνουν υπομονή, υποστηρίζοντας πως η ΕΚΤ, από την πλευρά της, διαθέτει ήδη αυτή την αρετή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης