Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Οι γαλλικές Αρχές απέτρεψαν μία νέα τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

Hollande: Οι γαλλικές Αρχές απέτρεψαν μία νέα τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι
«Μια οργάνωση εξαρθρώθηκε, αλλά υπάρχουν κι άλλες»
Οι γαλλικές Αρχές απέτρεψαν μία νέα επίθεση στο Παρίσι, υποστήριξε ο Πρόεδρος της χώρας, Francois Hollande, με αφορμή τις χθεσινές συλλήψεις.
Ειδικότερα, οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας εντόπισαν πριν λίγες μέρες στην πρωτεύουσα ένα αυτοκίνητο γεμάτο φιάλες υγραερίου.
Μετά από εκτεταμένες έρευνες οι Αρχές συνέλαβαν τρεις γυναίκες που σχετίζονταν με την υπόθεση και οι οποίες σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.
«Αποτράπηκε μια επίθεση.
Μια οργάνωση εξαρθρώθηκε, αλλά υπάρχουν κι άλλες.
Πρέπει να υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση.
Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη, ο εισαγγελέας της Δημοκρατίας θα κάνει δηλώσεις σήμερα το απόγευμα, αλλά ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, θέλω να χαιρετίσω, να συγχαρώ τις υπηρεσίες πληροφοριών.
Βεβαίως και έγιναν επιθέσεις στη χώρα μας, οι οποίες μας έπληξαν σκληρά, αλλά υπάρχει επίσης μια σιωπηρή, αποτελεσματική δράση, από όλες τις υπηρεσίες πληροφοριών, από τους αστυνομικούς μας, από τους χωροφύλακές μας, από τους στρατιωτικούς μας.
Η επαγρύπνηση θα πρέπει να είναι αυξημένη για όσο χρειάζεται και αυτό στηρίζεται βεβαίως στη δέσμευση του κράτους, αλλά και στη δέσμευση όλης της κοινωνίας, επειδή θα πρέπει να έχουμε αυτήν την κινητοποίηση, αυτήν τη συνειδητοποίηση, αυτήν την επαγρύπνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Πρόεδρος, κατά τη σημερινή του μετάβαση στην Αθήνα για την ευρωμεσογειακή Σύνοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης