Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη άνοδος 4% στο πετρέλαιο λόγω οξείας πτώσης αποθεμάτων ΗΠΑ - Στα 49,81 δολ. το Brent

Μεγάλη άνοδος 4% στο πετρέλαιο λόγω οξείας πτώσης αποθεμάτων ΗΠΑ - Στα 49,81 δολ. το Brent
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ από τον Κόλπο του Μεξικό την περασμένη εβδομάδα περιορίστηκαν στο χαμηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο λόγω της τροπικής καταιγίδας Hermine
Μεγάλη άνοδο 4% κατέγραψαν την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά την εντυπωσιακά μεγάλη μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, που ακολούθησε την προσωρινή διακοπή παραγωγής στις πλατφόρμες εξόρυξης του Κόλπου του Μεξικό λόγω της τροπικής καταιγίδας Hermine.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής αρχής ενέργειας EIA, τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 14,5 εκατ. βαρέλια σε 511,6 εκατ. βαρέλια, υποχώρηση που ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 1999.
Η θετική έκπληξη των επενδυτών «μαύρου χρυσού» ήταν ακόμα μεγαλύτερη, καθώς ανέμεναν μικρή άνοδο στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ.
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ από τον Κόλπο του Μεξικό την περασμένη εβδομάδα περιορίστηκαν στο χαμηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο, ενώ τελικά η καταιγίδα δεν προκάλεσε ζημιές στις εξορυκτικές πλατφόρμες.
Για τους ίδιους λόγους που τα αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν δραματικά, αναμένεται ότι θα αυξηθούν αντίστοιχα την τρέχουσα εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου ειδήσεων Reuters, κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδος του Σεπτεμβρίου 2016, η ρωσική παραγωγή πετρελαίου προσέγγισε τα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Αύξηση 3,81% ή 1,83 δολαρίων ΗΠΑ κατέγραψε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Νοεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να ενισχυθεί στα 49,81 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 48,21 και 50,14 δολαρίων.
Ακόμα μεγαλύτερη άνοδο 4,26% ή 1,94 δολαρίων εμφάνισε η τιμή του future Οκτωβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να ενισχυθεί στα 47,44 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 45,77 και 47,74 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης