Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis: Υπό όρους η πρόσβαση του Ηνωμένου Βασιλείου στην ενιαία αγορά

Dombrovskis: Υπό όρους η πρόσβαση του Ηνωμένου Βασιλείου στην ενιαία αγορά
Κλειδί η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα περιορίσει την πρόσβαση του Ηνωμένου Βασιλείου στην ενιαία αγορά, αν φανεί ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν αποδέχεται την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων.
Σε αυτή την προειδοποίηση προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, προδημοσίευση της οποίας είδε σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, το φως της δημοσιότητας.
Εφόσον η Μεγάλη Βρετανία δεν επιθυμεί να σεβαστεί την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων, τότε ως απάντηση θα πρέπει να περιορίσουμε τις κεφαλαιακές ροές, υποστήριξε ο Dombrovskis.
Σε αυτή την περίπτωση, προσέθεσε, τα βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δε θα έχουν πλέον ελεύθερη πρόσβαση στην ενιαία αγορά.
Το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου, κυρίως λόγω της έντονης ανησυχίας για τη μετανάστευση.
Σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, δήλωσε ότι η κυβέρνησή της θα διαπραγματευθεί μια εμπορική συμφωνία με τις Βρυξέλλες στην οποία η Βρετανία θα έχει τον έλεγχο της κυκλοφορίας των προσώπων.
«Η νέα αυτή σχέση θα περιλαμβάνει τον έλεγχο της κίνησης των ανθρώπων από την Ε.Ε στο Ηνωμένο Βασίλειο, και θα περιλαμβάνει τη σωστή διαπραγμάτευση για το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών», είπε συγκεκριμένα.
Ο Dombrovskis προειδοποίησε πως η απόφαση για έξοδο από την Ε.Ε. και την ενιαία αγορά θα έχει σοβαρές συνέπειες στο City του Λονδίνου, που συνεισφέρει το 12% του ΑΕΠ της χώρας.
Ολόκληρη η συνέντευξη του Dombrovskis θα δημοσιευτεί αύριο, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης