Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gartman: Το πετρέλαιο δεν θα ξεπεράσει τα 55 δολ. μέσα στα επόμενα χρόνια

Gartman: Το πετρέλαιο δεν θα ξεπεράσει τα 55 δολ. μέσα στα επόμενα χρόνια
«Ακόμα και σε αυτές τις τιμές, μόνο οι ανίκανοι drillers (εξορυκτικές) δεν μπορούν να έχουν κέρδη»
Η τιμή του πετρελαίου δεν θα ξεπεράσει τα 55 δολάρια το βαρέλι μέσα στα επόμενα χρόνια, υποστηρίζει ο διαχειριστής κεφαλαίων και γνωστός για τις bearish προβλέψεις του, Dennis Gartman.
Μάλιστα, επισήμανε πως ακόμα και σε αυτές τις τιμές, «μόνο οι ανίκανοι drillers (εξορυκτικές) δεν μπορούν να έχουν κέρδη».
Μέσω σημερινών (7/9) του δηλώσεων στο CNBC, ο μεγαλοεπενδυτής τόνισε πως η προσφορά του «μαύρου χρυσού» εξακολουθεί να είναι πολύ μεγαλύτερη από την ζήτηση, παρά την αισιοδοξία που αναπτύχθηκε μετά την πρόσφατη σύγκλιση στις συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας για «πάγωμα» ή και μείωση της παραγωγής.
Περί αυτού, εξέφρασε την άποψη πως δεν θα υπάρξει κανέναν «πάγωμα» της παραγωγής, κάτι στο ποίο δικαιώνεται, σύμφωνα με τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών.
Επίσης, ο κ.Gartman τόνισε επίσης πως το contango συνεχίζει να διευρύνεται, αποδεικνύοντας έτσι πως υπάρχει υπερπροσφορά.
Το contango είναι η διαφορά ανάμεσα στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) για βραχυχρόνια και μακροχρόνια παράδοση.
Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο του 2016, όταν το πετρέλαιο βρισκόταν σε ιστορικά χαμηλά, κάτω από 30 δολάρια, ο κ.Gartman είχε πει πως δεν πρόκειται να ξεπεράσει πάλι τα 44 δολάρια.
Ωστόσο, οι προβλέψεις του επενδύτη διαψεύστηκαν, καθώς το καλοκαίρι του 2016 το πετρέλαιο διαπραγματευόταν συνεχώς πάνω από την εν λόγω τιμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης