Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιγαντιαίο σχιστολιθικό κοίτασμα 3 δισ. βαρελιών πετρελαίου ανακάλυψε η Apache στο Τέξας

Γιγαντιαίο σχιστολιθικό κοίτασμα 3 δισ. βαρελιών πετρελαίου ανακάλυψε η Apache στο Τέξας
Η δυναμικότητα του πεδίου Alpine High επιτρέπει τη δημιουργία τουλάχιστον 3.000 πηγαδιών εξόρυξης
Ένα γιγαντιαιό κοίτασμα φυσικού αερίου και πετρελαίου ανακάλυψε σε σχιστολιθικό σχηματισμό του Τέξας στις ΗΠΑ η εταιρεία Apache Corp., σύμφωνα με την οποία το κοίτασμα διαθέτει 75 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου και 3 δισ. βαρέλια πετρελαίου.
Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία - με έδρα το Χιούστον - την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, με συνέπεια τη στιγμιαία «εκτόξευση» της μετοχής της κατά 14%, καθώς κρίνεται ότι η ανακάλυψη μπορεί να αναβαθμίσει θεμελιωδώς την ενεργειακή της δραστηριότητα.
Σύμφωνα με την Apache, η περιοχή στην οποία ανακαλύφθηκε το κοίτασμα δεν διαθέτει επαρκή πετρελαϊκή υποδομή για τη διαμετακόμιση των τεραστίων ποσοτήτων ενέργειας που προβλέπονται, γεγονός που ίσως δημιουργήσει κάποιες προκλήσεις στον τομέα των μεταφορών.
Το κοίτασμα βρίσκεται στο πεδίο Alpine High στο δυτικό Τέξας, σε ένα νότιο άκρο της Λεκάνης του Ντέλαουερ.
Μόλις 19 πηγάδια (σημεία εξόρυξης) πετρελαίου υπάρχουν σήμερα στο πεδίο Alpine High - όλα της Apache - με τη δυναμικότητα του πεδίου να επιτρέπει πλέον τη δημιουργία τουλάχιστον 3.000 ακόμα πηγαδιών εξόρυξης.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apache, John Christmann, η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στο νέο κοίτασμα δεν θα ξεκινήσει πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2017.
Όμως, με στόχο την επιτάχυνση της έναρξης άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου από το γιγαντιαίο νέο κοίτασμα, η εταιρεία ήδη αύξησε τον προϋπολογισμό κεφαλαιακών δαπανών της κατά 11% για το 2016 σε 2 δισ. δολάρια ΗΠΑ, με το πεδίο Alpine High να εκτιμάται ότι θα απορροφήσει περίπου το 25% των νέων επενδύσεων σε εξορυκτικό εξοπλισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης