Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μια μικρή περιουσία ξοδεύει η Δανία σε Panama Papers για να πιάσει 600 φοροφυγάδες

Μια μικρή περιουσία ξοδεύει η Δανία σε Panama Papers για να πιάσει 600 φοροφυγάδες
Η δανέζικη φορολογική αρχή Διοίκηση Δασμών και Φόρων έλαβε κατά τη διάρκεια του θέρους του 2016 ανώνυμη προσφορά πώλησης εγγράφων από τα Panama Papers
Οι φορολογικές αρχές της Δανίας πρόκειται να ξοδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την αγορά εγγράφων που έχουν διαρρεύσει στο πλαίσιο των αποκαλύψεων «Panama Papers», τα οποία αφορούν σε Δανούς φορολογούμενους που χρησιμοποίησαν τη δικαιοδοσία του Παναμά για να αποφύγουν να καταβάλλουν φόρους στη Δανία.
Σύμφωνα με τον Δανό υπουργό Φορολογίας, Karsten Lauritzen, η δανέζικη φορολογική αρχή Διοίκηση Δασμών και Φόρων έλαβε κατά τη διάρκεια του θέρους του 2016 ανώνυμη προσφορά πώλησης εγγράφων από τα Panama Papers, τα οποία φέρονται να εμπλέκουν σε φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή έως 600 Δανούς.
Όπως επεσήμανε ο Lauritzen την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, «όλα συνηγορούν στο ότι [η προσφορά] αφορά σε χρήσιμες πληροφορίες... Το χρωστάμε στους Δανούς φορολογούμενους που πληρώνουν τους φόρους τους πιστά».
Ο ίδιος ανέφερε, ότι υπάρχουν κόμματα της αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν την αγορά μέρους των 200 χιλιάδων εγγράφων που διέρρευσαν από την περίφημη νομική εταιρεία Mossack Fonseca, τα οποία «περιέχουν σχετικές και αξιόπιστες πληροφορίες για εκατοντάδες Δανούς φορολογούμενους».
Όπως είπε ο Lauritzen, τα δεδομένα θα στοιχίσουν στη Δανία μονοψήφιο αριθμό εκατομμυρίων νορβηγικών κορώνων - όπου 1 ευρώ ισούται με περίπου 9,20 νορβηγικές κορώνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης