Τελευταία Νέα
Διεθνή

D. Trump: Η Clinton κατέστρεψε αποδεικτικό υλικό για να καλύψει τις ενέργειές της

D. Trump: Η Clinton κατέστρεψε αποδεικτικό υλικό για να καλύψει τις ενέργειές της
«Οι άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν δεν διαλύουν τα κινητά τους με σφυριά»
Η Hillary Clinton και οι συνεργάτες της κατέστρεψαν εν γνώσει τους αποδεικτικό υλικό για να καλύψουν τις ενέργειές τους, υποστηρίζει ο έτερος υποψήφιος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump.
Το σχόλιο του Ρεπουμπλικάνου έρχεται μετά την είδηση πως τουλάχιστον δύο από τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε η Clinton κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο Εξωτερικών, είχαν καταστραφεί με σφυριά.
«Οι άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν δεν διαλύουν τα κινητά τους με σφυριά.
Οι άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν δεν επιλέγουν τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα ή δεν καταστρέφουν αποδείξεις, προκειμένου αυτές να μην ενταχθούν στα δημόσια αρχεία, όπως προβλέπει η ομοσπονδιακή νομοθεσία.
Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν αυτό το έκανα εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος;
Κανένας δεν αναλαμβάνει το ρίσκο που ανέλαβε η Clinton, εκτός κι αν προσπαθεί να συγκαλύψει μαζικά εγκλήματα.
Φυλάκισε την», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βόρεια Καρολίνα, ενώ σχολίασε πως οι συνεργάτες της Δημοκρατικής υποψηφίου χρησιμοποίησαν ειδικό πρόγραμμα υπολογιστών (BleachBit), προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη σβησμένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
Υπενθυμίζεται πως η Δημοκρατική υποψήφια Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, είχε χρησιμοποιήσει εκτεταμένα τον προσωπικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάτι που εγκυμονεί τον κίνδυνο hacking και υποκλοπής άκρως απόρρητων κρατικών πληροφοριών.
Ωστόσο, παρά το σάλο που ξέσπασε και την ερεύνα που πραγματοποίησε το FBI δεν απήγγειλε κατηγορίες στην Hillary, κάτι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κατά του James Comey (επικεφαλής του FBI), ο οποίος είχε δηλώσει πως από τα συνολικά 30.000 ηλεκτρονικά μηνύματα (τα 110 ήταν περιείχαν απόρρητες κρατικές πληροφορίες) που εξετάστηκαν, δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο απέναντι στη υποψήφια Πρόεδρο.
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 8/7, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει νέα έρευνα για την υπόθεση, η οποία δεν θα έχει τεχνητή λήξη της προθεσμίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης