Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε ελεύθερη πτώση ο Hollande – Εκτός από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών

tags :
Γαλλία: Σε ελεύθερη πτώση ο Hollande – Εκτός από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών
Το προεδρικό αξίωμα θα διεκδικήσουν η Marine Le Pen με Sarkozy και Juppe
Σε ελεύθερη πτώση είναι η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας, Francois Hollande καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση φέρεται να μένει εκτός της διεκδίκησης του προεδρικού αξιώματος στις εκλογές του 2017 ήδη από τον πρώτο γύρο.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Le Figaro και του τηλεοπτικού σταθμού LCI, ο Hollande θα λάμβανε ένα ποσοστό της τάξης του 11% με 15% και θα έμενε εκτός της διεκδίκησης της προεδρίας από τον πρώτο γύρο.
Βάσει των μετρήσεων, το προεδρικό αξίωμα θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων και από το εθνικιστικό Εθνικό Μέτωπο της Le Pen.
Σημειώνεται πάντως ότι ο Hollande δεν έχει ανακοινώσει και επίσημα ότι θα διεκδικήσει και δεύτερη προεδρική θητεία.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στο δεύτερο γύρο για το προεδρικό αξίωμα θα είναι η Marine Le Pen και ένας εκ των Nicolas Sarkozy ή Alain Juppe από το δεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.
Συγκεκριμένα, ο Juppe θα μπορούσε να λάβει το 33% και η Le Pen το 29% κατά ένα σενάριο, ενώ ένα άλλο αναφέρει ότι στο δεύτερο γύρο θα προκρίνονταν η Le Pen με 29% και ο Sarkozy με 27%.
Καλή φαίνεται πως είναι η πορεία του Emmanul Macron, του πρώην ΥΠΟΙΚ του Hollande, ο οποίος θα μπορούσε να λάβει το 15% με 20% των ψήφων.
Ο Jean-Luc Melenchon από το αριστερό κόμμα, φαίνεται να λαμβάνει ένα ποσοστό της τάξης του 10% με 13%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης