Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ προς πρόεδρο Φιλλιπίνων: Τα λόγια έχουν σημασία - Ακυρώθηκε συνάντηση

ΗΠΑ προς πρόεδρο Φιλλιπίνων: Τα λόγια έχουν σημασία - Ακυρώθηκε συνάντηση
Λίγες ώρες πριν από συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Φιλιππινέζος πρόεδρος είχε αναφερθεί σε αυτόν με τον εξόχως προσβλητικό χαρακτηρισμό «πουτάνας γιός»
Η προγραμματισμένη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, με τον Φιλιππινέζο ομόλογό του, Rodrigo Duterte, ακυρώθηκε επειδή ο βαριά προσβλητικός τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων για τον πρόεδρο των ΗΠΑ ήγειρε ερωτήματα σχετικά με τις πιθανότητες διεξαγωγής εποικοδομητικών συζητήσεων, όπως ανέφερε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (ΥΠΕΞ ΗΠΑ).
«Τα λόγια έχουν σημασία και θέλουμε να δούμε ένα κλίμα φιλικό, ανοιχτό σε μια ισχυρή συνεργασία», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Mark Toner.
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων αναφέρθηκε χθες στον Obama χρησιμοποιώντας την έκφραση «πουτάνας γιός», σημειώνοντας πως δεν θα δεχτεί υποδείξεις στο ζήτημα των εξωδικαστικών εκτελέσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο του πολέμου κατά των ναρκωτικών στις Φιλιππίνες.
Ο Duterte αργότερα δήλωσε ότι μετάνιωσε για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε, για να προσθέσει - προκαλώντας την απορία ολόκληρου του πλανήτη - ότι ο εξόχως προσβλητικός χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε αναφερόμενος ειδικά στον Obama «δεν ήταν προσωπικός».
Οι δύο ηγέτες ήταν προγραμματισμένο να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στη Βιεντιάν, στο Λάος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης