Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάμεικτα πρόσημα στο πετρέλαιο λόγω αντιφάσεων για το «πάγωμα» παραγωγής - Στα 47,30 δολ. το Brent

Ανάμεικτα πρόσημα στο πετρέλαιο λόγω αντιφάσεων για το «πάγωμα» παραγωγής - Στα 47,30 δολ. το Brent
Από την αρχή του 2016, η τιμή του Brent καταγράφει κέρδη 8,13%, ενώ η τιμή του WTI παρουσιάζει άνοδο 4,69%
Ανάμεικτα πρόσημα κατέγραψε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 η μεταβολή των διεθνών τιμών των βασικών ειδών αργού πετρελαίου, εν μέσω αντιφατικών δηλώσεων από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία αναφορικά με τη διάθεσή τους να συμβάλλουν στο άμεσο «πάγωμα» παραγωγής για την τεχνητή άνοδο της τιμής του «μαύρου χρυσού».
Ως γνωστόν, οι χώρες-μέλη του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC και τρίτες εξαγωγικές πετρελαιο-παραγωγικές χώρες πρόκειται να συναντηθούν ατύπως στην Αλγερία το τριήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου 2016 για να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανερυθρίαστης χειραγώγησης της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου για την αύξηση της τιμής του.
Μετά από συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του OPEC, Mohammed Barkindo, ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Bijan Zanganeh δήλωσε από την Τεχεράνη ότι θα στηρίξει οποιοδήποτε μέτρο βοηθήσει στη σταθεροποίηση των τιμών του αργού πετρελαίου στο πεδίο των 50-60 δολαρίων ΗΠΑ ανά βαρέλι.
Πτώση 0,69% ή 33 σεντς κατέγραψε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Νοεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να υποχωρήσει στα 47,30 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 46,29 και 47,99 δολαρίων.
Αντίθετα από το Brent κινήθηκε σήμερα η τιμή του future Οκτωβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, παρουσιάζοντας κέρδη 0,95% ή 42 σεντς, για να ενισχυθεί στα 44,86 δολάρια ανά βαρέλι, με μέγιστη τιμή ημέρας τα 46,53 δολάρια.
Η άνοδος του WTI αποδόθηκε μεταξύ άλλων σε νέες εκτιμήσεις της εταιρείας ανάλυσης της αγοράς ενέργειας Genscape, σύμφωνα με την οποία τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 700 χιλ. βαρέλια στο σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο πετρελαίου Κούσινγκ της Οκλαχόμα των ΗΠΑ, που αποτελεί και το γεωγραφικό σημείο φυσικής παράδοσης των futures επί του WTI.
Από την αρχή του 2016, η τιμή του Brent καταγράφει κέρδη 8,13%, ενώ η τιμή του WTI παρουσιάζει άνοδο 4,69%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης