Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεοπτικό υλικό της Deutsche Welle κατέσχεσαν οι τουρκικές Αρχές

Τηλεοπτικό υλικό της Deutsche Welle κατέσχεσαν οι τουρκικές Αρχές
Τα ερωτήματα του δημοσιογράφου αφορούσαν την απόπειρα πραξικοπήματος, τις μαζικές εκκαθαρίσεις και ορισμένες δηλώσεις του Erdogan
Τηλεοπτικό υλικό με τη συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού κατέσχεσε από τη Deustche Welle η Άγκυρα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός.
Ειδικότερα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης του κ.Akif Kilic για λογαριασμό της εκπομπής Conflict Zone, το βράδυ της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου, το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε άμεσα στην κατάσχεση του υλικού που είχε βιντεοσκοπηθεί, αφού πρώτα είχε ανακοινώσει πως η μετάδοση της συνέντευξης δεν θα επιτραπεί.
Τα ερωτήματα του δημοσιογράφου της Deustche που προκάλεσαν την οργή του τουρκικού υπουργείου Αθλητισμού αφορούσαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, τις μαζικές εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν αλλά και ορισμένες επίμαχες δηλώσεις του Tayyip Erdogan.
«Αποτελεί μια νέα κραυγαλέα παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία. Αυτό που αντιμετωπίσαμε ισοδυναμεί στην ουσία με εξαναγκασμό εκ μέρους των τουρκικών αρχών.
Είναι κάτι που δεν έχει πλέον σχέση ούτε με κράτος δικαίου ούτε με δημοκρατία.
Δεν είναι δυνατόν ένας υπουργός να συναινεί σε μια συνέντευξη και μετά να αποτρέπει τη μετάδοσή της με τέτοιο τρόπο, επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις.
Καλούμε την τουρκική πλευρά να παραδώσει άμεσα το τηλεοπτικό μας υλικό.
Επιπλέον εξετάζουμε και νομικά μέτρα», ήταν η οργισμένη απάντηση του γενικού διευθυντή της DW, Peter Limbourg.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης