Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Τα αρνητικά επιτόκια θα παραμείνουν έως το 2021

JP Morgan: Τα αρνητικά επιτόκια θα παραμείνουν έως το 2021
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια συμβάλλουν στη δημιουργία προβληματικού περιβάλλοντος για τις τράπεζες
Οι αποτιμήσεις των μετοχών μεταξύ των ιαπωνικών και ευρωπαϊκών τραπεζών θα συγκλίνουν με τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης και οι αρνητικές πολιτικές επιτοκίων θα συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτιμά η JP Morgan.
«Το QE κάνει αρνητικά τα επιτόκια δανεισμού κια πρόκειται να παραμείνουν αρνητικά μέχρι το 2021» επεσήμανε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος της JP Morgan Kian Abouhossein με συνέντευξη του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
«Η κατάσταση θα μείνει ως έχει και η κερδοφορία δεν πρόκειται να βελτιωθεί σημαντικά» είπε ο ίδιος.
Μάλιστα, τόνισε ότι το περιθώριο κερδών από το 2,5% το 2011, περιορίστηκε στο 1,8% το 2015.
Πάντως, ο ίδιος αναγνώρισε ότι η πολιτική που ασκεί η ΕΚΤ έχει συμβάλει στη σταθεροποίηση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων (assets) αλλά και στη μείωση του κόστους χρηματοδότησης των τραπεζών.
Επισημαίνεται ότι εκτός της ΕΚΤ, την πολιτική των αρνητικών επιτοκίων έχουν υιοθετήσει και οι κεντρικές τράπεζας της Δανίας, της Σουηδίας και της Ελβετίας.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Σύμφωνα με τον Abouhossein, στη δημιουργία προβληματικού περιβάλλοντος στις τράπεζες συμβάλλουν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που φτάνουν στα 700 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα μισά στη νότια Ευρώπη, το 30% στην Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης