Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Οι φυλακισμένοι της Ευρώπης - Ο καθημερινός εξευτελισμός των προσφύγων στην Ελλάδα

Guardian: Οι φυλακισμένοι της Ευρώπης - Ο καθημερινός εξευτελισμός των προσφύγων στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, κάποιοι πουλάνε το κορμί τους για λίγα χρήματα
«Οι φυλακισμένοι της Ευρώπης: Ο καθημερινός εξευτελισμός των προσφύγων που έχουν κολλήσει στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του μακροσκελούς άρθρου της βρετανικής εφημερίδας The Guardian για την καθημερινότητα των προσφύγων στη χώρα μας.
«Είναι προσβλητικό», λέει ο Hendiya Asseni, ένας 62χρονος από τη Συρία.
«Τα πάντα εδώ είναι προσβλητικά: η ζωή, το φαγητό, το γεγονός ότι έχουμε μια τουαλέτα μπροστά από τη σκηνή μας» αναφέρει ο ίδιος.
«Υποφέρουμε, συναισθηματικά. Δεν είμαστε καλά», λέει ο Mohammad Mohammad, ένας 30χρονος που ζει πλέον στη Softex και του οποίου η σύζυγος και τα παιδιά είναι υπό πολιορκία στην Δαμασκό.
Ο 30χρονος δεν πρόλαβε να φύγει για χώρες της βόρειας Ευρώπης, πριν κλείσουν τα σύνορα. Αυτό σημαίνει πως είτε θα πρέπει να πληρώσει λαθρέμπορο να τον πάει βόρεια ή να περιμένει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης.
«Το σύστημα δεν λειτουργεί.
Με αυτό τον ρυθμό χρειάζονται 10 χρόνια για να τελειώσει.
Αν μείνουμε εδώ για άλλον έναν μήνα, θα είμαστε σε ένα ψυχιατρικό άσυλο», τονίζει ο ίδιος.
«Για χρόνια έβλεπα ανθρώπους να σκοτώνονται στη Συρία και στη συνέχεια είμαι εδώ για 6 μήνες, χωρίς να ξέρω τι γίνεται, δεν μπορώ να κοιμηθώ», λέει ο Hisham από το στρατόπεδο φιλοξενίας Βασιλικών.
«Αυτό που συνέβαινε στη Συρία, κάθε βράδυ περνά σαν ταινία μπροστά από τα μάτια μου.
Ψυχολογικά χρειάζομαι γιατρό», προσθέτει ο ίδιος.

Πουλάνε το κορμί τους για λίγα χρήματα

Μεταξύ άλλων, ο Guardian υπογραμμίζει πως ορισμένοι πρόσφυγες πωλούν πρόθυμα το κορμί τους, για να βγάλουν μερικά χρήματα.
Ένα βράδυ στην Αθήνα, ο Hassan , όπως είναι το ψευδώνυμό του, περιγράφει στον Guardian πως καταλαβαίνει πότε κάποιος θέλει να τον πληρώσει για σεξ.
«Με την εμπειρία το μαθαίνεις, το καταλαβαίνεις από το βλέμμα του», λέει και συμπληρώνει: «Ή όταν κάθεσαι σε παγκάκι και έρχεται ο άλλος δίπλα σου».
Ο Hassan δεν ήθελε να τα ανακαλύψει όλα αυτά, αλλά, όπως αναφέρει, «είμαστε κολλημένοι εδώ και δεν έχουμε άλλο τρόπο να κερδίσουμε χρήματα.
Είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης