Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Η Γερμανία έχει «γλιτώσει» 122 δισ. ευρώ, ελέω ΕΚΤ

Handelsblatt: Η Γερμανία έχει «γλιτώσει» 122 δισ. ευρώ, ελέω ΕΚΤ
Το υπουργείο Οικονομικών έχει πληρώσει 122 δισ. λιγότερα, από ό,τι υπολόγιζε, σε τόκους το διάστημα 2008-2015
Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας έχει γλιτώσει δισεκατομμύρια σε αποπληρωμές τόκων, ελέω ιστορικά χαμηλών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Την είδηση αυτή μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη επιστολή του υπουργείου Οικονομικών προς το Κόμμα των Πρασίνων (Green Party).
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται πως το υπουργείο Οικονομικών έχει πληρώσει 122 δισ. λιγότερα, από ό,τι υπολόγιζε, σε τόκους το διάστημα 2008-2015.
Επιπλέον, το 2014 και το 2015 ο υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, κατάφερε να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της Γερμανίας χωρίς καθαρό δανεισμό για πρώτη φορά από το 1969.
«Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, με τα χαμηλά του επιτόκια έχει κάνει πολλά περισσότερα για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού από ό,τι ο Wolfgang Schaeuble», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Sven-Christian Kindler, αρμόδιος προϋπολογισμού του Green Party.
Προσέθεσε, δε, πως «σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και καλής οικονομικής ανάπτυξης, ένας προϋπολογισμός χωρίς νέο χρέος δεν είναι καμιά σπουδαία νίκη».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης