Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 7 εβδομάδων η στερλίνα έναντι του δολαρίου μετά την εκτόξευση του PMI υπηρεσιών

Σε υψηλά 7 εβδομάδων η στερλίνα έναντι του δολαρίου μετά την εκτόξευση του PMI υπηρεσιών
Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση και έναντι του ευρώ, καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί από την 21η Ιουνίου, όπως μεταδίδει το Bloomberg
Σε υψηλά επτά εβδομάδων ενισχύεται η στερλίνα έναντι του δολαρίου, μετά την εκτόξευση του δείκτη PMI υπηρεσιών στη Βρετανία.
Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση και έναντι του ευρώ, καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί από την 21η Ιουνίου, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Ειδικότερα, η στερλίνα ενισχύεται 0,3% στα 1,13334 δολ.. ενώ άγγιξε τα 1,3376, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 15 Ιουλίου.
Έναντι του ευρώ η στερλίνα ενισχύεται 0,2% στα 83,75/ευρώ.
Το βρετανικό νόμισμα παραμένει 10% χαμηλότερα έναντι του ευρώ, από το δημοψήφισμα της 21ης Ιουνίου.




Η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας πέτυχε τον Αύγουστο την ισχυρότερη ανάκαμψη που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με την έκθεση της Markit.
Συγκεκριμένα, ο PMI υπηρεσιών αυξήθηκε στο 52,9 τον Αύγουστο, μετά από μία μεγάλη πτώση στο 47,4 τον Ιούλιο, πετυχαίνοντας αύξηση-ρεκόρ.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, αναφέρει σε σημείωμά του, ότι "η αύξηση ρεκόρ του PMI υπηρεσιών προσθέτει στα ενθαρρυντικά νέα στους τομείς της μεταποίησης και των κατασκευών τον Αύγουστο, που δείχνουν ότι μια επικείμενη ύφεση θα αποφευχθεί".
Πρόσθεσε δε, ότι "οι τρεις έρευνες PMI υποδηλώνουν μέχρι στιγμής μια στασιμότητα της οικονομίας κατά το γ΄ τρίμηνο, που σημαίνει ότι πολλά εξαρτώνται από τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου".
Καταλήγοντας σημειώνει, ότι "είναι πολύ νωρίς, για να πούμε αν η ανάκαμψη του Αυγούστου είναι μια προσωρινή αναπήδηση ή η αρχή μιας διατηρήσιμης ανάκαμψης μετά το σοκ του Brexit, αλλά υπάρχουν πολλά ανεπίσημα στοιχεία, που δείχνουν ότι το αρχικό σοκ του δημοψηφίσματος του Ιουνίου έχει αρχίσει να διαλύεται".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης