Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Συγκρίνοντας την μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη (ΗΠΑ) με την 4η ισχυρότερη (Γερμανία)

tags :
Handelsblatt: Συγκρίνοντας την μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη (ΗΠΑ) με την 4η ισχυρότερη (Γερμανία)
Η Handelsblatt συνέκρινε τις 5 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ με 5 μεγαλύτερες γερμανικές εταιρίες σε διάφορους κλάδους....
Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα σύγκριση προέβη η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt συγκρίνοντας τις ισχυρότερες βιομηχανίες και εταιρίες των ΗΠΑ που είναι η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη με την τέταρτη οικονομία του πλανήτη την Γερμανία.
Η Silicon Valley της καινοτομίας και των hedge funds, φέρνει τις  ΗΠΑ στην κορυφή στην σύγκριση των εταιριών που πραγματοποιεί η Handelsblatt.
Ωστόσο στα αυτοκίνητα και καταναλωτικά προϊόντα, η Γερμανία προηγείται.
 Παρά το γεγονός ότι και οι δύο είναι παγκόσμιες υπερδυνάμεις και οι κινητήριες οικονομικές δυνάμεις στις αντίστοιχες ηπείρους τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικές.
Γεωγραφικά, οι ΗΠΑ είναι 26 φορές μεγαλύτερη από ότι η Γερμανία και έχει περίπου 4.000 εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε σύγκριση με περίπου 600 στον DAX της Γερμανίας.
Στις 10 πιο σημαντικές εταιρείες του κόσμου η πρώτη τριάδα καταλαμβάνεται από αμερικανικές εταιρίες η Apple, η Google και η Microsoft, αξίζουν 1,4 τρισεκ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.  Αυτό είναι πάνω από 300 δισ € περισσότερα από το σύνολο των 30 μεγαλύτερων επιχειρήσεων του DAX.
Η Apple και μόνο αξίζει 515 δισεκ. περισσότερο από το ετήσιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Φινλανδίας και της Δανίας αθροιστικά.
Ανάλογα με το μέγεθος και την επιρροή, εταιρείες όπως η φαρμακευτική Pfizer, η Intel και η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο η Wal-Mart, υπερτερούν των αντίστοιχων γερμανικών Bayer, Infineon και Metro.
Όμως, μια πιο προσεκτική ματιά στις οικονομίες Νο 1 και Νο 4 αποδεικνύει ότι δεν μετράει μόνο η χρηματιστηριακή αξία ή τα κέρδη.
Η Handelsblatt συνέκρινε διάφορα στοιχεία
1)πόσο επικερδής είναι η επιχείρηση;     
2)Πόσο γρήγορα αυξάνονται τα κέρδη;
3)Ποιες μετοχές έχουν καλύτερη απόδοση και μερίσματα;

Η Handelsblatt συνέκρινε τις 5 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ με 5 μεγαλύτερες γερμανικές εταιρίες σε διάφορους κλάδους....

02 p46 IT Telecomunications-01

02 p46 Pharma-01

02 p46 Automotive-01

02 p46 Industry-01

02 p46 Consumer-01

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης