Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΒΒC: Κέρδισαν έδαφος τα συριακά στρατεύματα στο Χαλέπι καταλαμβάνοντας στρατηγικές θέσεις

tags :
ΒΒC: Κέρδισαν έδαφος τα συριακά στρατεύματα στο Χαλέπι καταλαμβάνοντας στρατηγικές θέσεις
Συνεχίζεται και η πολιορκία στις ανατολικές γειτονιές της πόλης που ελέγχουν οι αντάρτες
Οι Συριακές Κυβερνητικές Δυνάμεις ανακατέλαβαν εδάφη στο Χαλέπι, βάζοντας περιοχές που εξακολουθούν να ελέγχουν οι αντάρτες υπό καθεστώς πολιορκίας, όπως μεταδίδει το BBC.
Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι κυβερνητικά στρατεύματα ανακατέλαβαν δύο στρατιωτικές ακαδημίες στα νότια της πόλης και έναν σταθμό προμηθειών των ανταρτών.
Η κυβερνητική επίθεση υποστηρίχθηκε από αεροπορικές επιδρομές της Συρίας και της Ρωσίας.
Υπάρχουν περίπου 250 χιλιάδες κάτοικοι που ζουν στις περιοχές, οι οποίες είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ότι κυβερνητικά στρατεύματα ξαναπήραν την Ακαδημία Αrmaments και την Αεροπορική Βάση του Τεχνικού Κολλεγίου.
«Ο στρατός πήρε τον έλεγχο της ακαδημίας πυροβολικού, έτσι ελέγχει όλες τις ακαδημίες και οι ανατολικές γειτονιές  είναι υπό πλήρη πολιορκία» υποστήριξε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Αbdel Rahman.
Τα συριακά ΜΜΕ ανέφεραν επίσης  την προέλαση και τις ανακατάληψη των ακαδημιών από τον στρατό.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Barack Obama είπε την Κυριακή 4/9 ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία προσπαθούν για μία κατάπαυση του πυρός στη Συρία.
Μιλώντας στους ρεπόρτερ στη Σύνοδο των G20 στην Κίνα ο Obama ανέφερε τα εξής.
«Έχουμε σοβαρές διαφορές με τη Ρωσία σε όρους που και οι δύο πλευρές υποστηρίζουμε, αλλά έχουμε κάνει και τη διαδικασία που χρειάζεται για να επέλθει ειρήνη στη Συρία».
Το Χαλέπι έχει διχοτομηθεί στον πικρό εμφύλιο πόλεμο με διάφορα γκρουπ ανταρτών να ελέγχουν τις ανατολικές περιοχές του και τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις να κατέχουν τις δυτικές.
Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις περικύκλωσαν σιγά, σιγά την πόλη και τον Ιούλιο έκοψαν την πρόσβαση στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες.
Η σύντομη γραμμή ανεφοδιασμού που εγκαθιδρύθηκε από τους αντάρτες τον περασμένο μήνα επέτρεψε να περάσουν κάποια αγαθά στην περιοχή, αλλά οι υπηρεσίες βοήθειας δεν μπορούν να φτάσουν στον πληθυσμό.
Επιχειρώντας μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν ο πρόεδρος Bashar al – Assad σκοπεύει να ανακαταλάβει το Χαλέπι από τους αντάρτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης