Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Αυστρία δεν θέλει να μειωθεί η μετανάστευση από χώρες της ΕΕ στη Βρετανία χωρίς κόστος

Bloomberg: Η Αυστρία δεν θέλει να μειωθεί η μετανάστευση από χώρες της ΕΕ στη Βρετανία χωρίς κόστος
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα τη διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ
H Αυστρία θέλει να διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα κερδίσει καμία παραχώρηση στο θέμα της μετανάστευσης από χώρες της ΕΕ, αν έχει πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά μετά την υλοποίηση του Brexit, γράφει το Bloomberg.
«Αν θέλουν εξαιρέσεις στην ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων, θα πρέπει να έχουμε μία συζήτηση για οπουδήποτε στην Ευρώπη» ανέφερε ο Αυστριακός καγκελάριος Christian Kern και πρόσθεσε με νόημα.
«Να γίνει και στην Αυστρία τότε, και δικαίως, αν κοιτάξετε την αγορά εργασίας».
Ο δείκτης ανεργίας στην Αυστρία έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με τη Γερμανία, τον βόρειο γείτονά της.
Ο Κern υποστήριξε ότι η διαφορά των δύο χωρών είναι ότι η αγορά εργασίας της Αυστρίας δέχεται μεγαλύτερη πίεση από μετανάστες της ΕΕ.
Και θα πρέπει να εξηγήσουμε στους Αυστριακούς πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα μειώσει τη μετανάστευση χωρίς να χάσει προνόμια.
Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May έχει πει, όμως, ότι θέλει να περιορίσει την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ.
Αυτό προκάλεσε μία προειδοποίηση από την Κομισιόν με τον αντιπρόεδρό της Valdis Dobrovskis να λέει ότι δεν θα υπάρξει ειδική επιλογή και πως η ελεύθερη μετακίνηση αγαθών, υπηρεσιών, κεφαλαίου και εργατικού δυναμικού είναι «πακέτο».
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα τη διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ.
«Η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και η πλήρης πρόσβαση στην ενιαία αγορά είναι αρχές που εξαρτώνται από εμάς, κανένας δεν μπορεί χωρίς τον άλλον» ανέφερε ο Kern.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης