Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συνάντηση Obama - Jinping στη Σύνοδο των G20 - Εξαιρετικά παραγωγικές χαρακτηρίστηκαν οι συνομιλίες

Reuters: Συνάντηση Obama - Jinping στη Σύνοδο των G20 - Εξαιρετικά παραγωγικές χαρακτηρίστηκαν οι συνομιλίες
Η Κίνα επιθυμεί να μείνει η Σύνοδος Κορυφής εστιασμένη σε οικονομικά ζητήματα που αφορούν την παγκόσμια οικονομία και λιγότερο πολιτικά
«Εξαιρετικά παραγωγικές σε ένα μεγάλο επίπεδο συνεργασιών» χαρακτήρισε ο αμερικανός πρόεδρος τις συνομιλίες που είχε σήμερα (4/9) με τον κινέζο ομόλογό του στη Σύνοδο των G20 στην πόλη Hangzhou.
Σύμφωνα με το Reuters, ο B. Obama επιβεβαίωσε στον Xi Jinping την αφοσίωση και στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στους συμμάχους τους αναφερόμενος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας για τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.
Ο κινέζος πρόεδρος δήλωσε από την πλευρά του ότι «το Πεκίνο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα εδάφη που έχει στην κατοχή του και ιδιαίτερα αυτά στη Θάλασσα της ανατολικής Κίνας».
Παρά το γεγονός ότι στην κινεζική πόλη όπου βρίσκονται οι 20 ηγέτες των πιο ισχυρών οικονομιών του πλανήτη υπάρχουν πολλές πολιτικές συζητήσεις για σημαντικά ζητήματα όπως το Συριακό και το Ουκρανικό αλλά και οι σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας η Κίνα επιθυμεί να μείνει η Σύνοδος Κορυφής εστιασμένη σε οικονομικά ζητήματα που αφορούν την παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης