Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε συμφωνία για λύση στο Συριακό είναι ΗΠΑ και Ρωσία - Αναμένονται ανακοινώσεις στη Σύνοδο των G20

Κοντά σε συμφωνία για λύση στο Συριακό είναι ΗΠΑ και Ρωσία - Αναμένονται ανακοινώσεις στη Σύνοδο των G20
Οι συνομιλίες με τη Ρωσία είναι το κλειδί για την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Συρία
Κοντά σε μια καθοριστικής σημασίας συμφωνία για τη Συρία είναι ΗΠΑ και Ρωσία καθώς Obama και Putin είναι πιθανό να ανακοινώσουν τη συμφωνία αυτή σήμερα (4/9) από τη Σύνοδο των G20 στην Κίνα.
Όπως υπογράμμισε ο αμερικανός Πρόεδρος «οι συνομιλίες με τη Ρωσία είναι το κλειδί για την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Συρία, όμως οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες και σοβαρές διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα».
Παρόλα αυτά φαίνεται ότι ο δύο πλευρές πλησιάζουν σε ένα κοινό στόχο καθώς ανώτατος αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «μια συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και αργότερα σήμερα».
Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται από καιρό να βρουν έναν τρόπο για να μειωθεί η βία και να βελτιωθεί η ανθρωπιστική αρωγή στη Συρία, όμως θα είναι δύσκολο να προχωρήσουν στην επόμενη φάση αν δεν υπάρξει συμμετοχή από τη Ρωσία, δήλωσε ο Obama σε συνέντευξη Τύπου στην ανατολική κινεζική πόλη Hangzhou όπου βρίσκονται παγκόσμιοι ηγέτες για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης