Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συνελήφθησαν 30 άτομα στη Βενεζουέλα επειδή αποδοκίμαζαν τον πρόεδρο Maduro

Reuters: Συνελήφθησαν 30 άτομα στη Βενεζουέλα επειδή αποδοκίμαζαν τον πρόεδρο Maduro
Συνολικά κρατούνται 90 άτομα μετά τη διαδήλωση της Πέμπτης 1/9
Οι αρχές της Βενεζουέλας συνέλαβαν άλλα 30 άτομα στο νησί Μαργαρίτα για τη δράση τους ενάντια στον πρόεδρο Nicolas Maduro, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο μαρτυρίες ακτιβιστών.
Στα βίντεο που έδωσαν οι τελευταίοι στη δημοσιότητα φαίνεται ο κόσμος που αποδοκιμάζει τον Maduro, ο οποίος είχε πάει στο νησί Μαργαρίτα για επιθεωρήσει κάποιες κατασκευές.
Το γεγονός έρχεται ως συνέχεια της μεγάλης πορείας που έγινε την Πέμπτη 1/9 κατά του Maduro και τους αντιπάλους της σοσιαλιστικής κυβέρνησης που είναι για 17 χρόνια στην εξουσία.
«Κρατούνται 30 άτομα εξαιτίας του περιστατικού στη Villa Rosa» έγραψε στο Twitter ένας από τους ακτιβιστές, αλλά η κυβέρνηση δεν αναφέρθηκε στο συμβάν, ούτε το υπουργείο Εσωτερικών το σχολίασε.
Μετά την αναιμική νίκη του το 2013, οπότε και διαδέχτηκε τον Hugo Chaves, η δημοτικότητα του Maduro υποχωρεί συνεχώς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Η πρόσφατη διαδήλωση συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμο και ήταν η μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες.
Παρόλα αυτά είναι ασυνήθιστο να αποδοκιμαστεί ανοιχτά ο Maduro, καθώς οι δημόσιες εμφανίσεις του είναι έτσι σκηνοθετημένες που τον αποθεώνουν συνεχώς κάποιοι υποστηρικτές του.
Το πλήθος τον αποδοκίμαζε χθες το βράδυ, ανέφερε ένας διαδηλωτής που πόσταρε και τα σχετικά βίντεο, αλλά οι εικόνες δεν κατέστη δυνατόν να επαληθευτούν για την εγκυρότητά τους από το Reuters.
Μετά τη διαδήλωση της περασμένης Πέμπτης με το σύνθημα «Να ξαναπάρουμε την (πρωτεύουσα) Καράκας», η αντιπολίτευση σχεδιάζει κι άλλες πορείες διαμαρτυρίες για να ζητήσει δημοψήφισμα για την αποχώρηση του Maduro.
Αλλά με τον Maduro να επιμένει ότι αποκλείεται να γίνει κάτι τέτοιο το 2016, δεν υπάρχει τρόπος η αντιπολίτευση να τον πιέσει.
Αν γίνει δημοψήφισμα το επόμενο έτος και ο Maduro χάσει, θα είναι μία πύρρειος νίκη για την αντιπολίτευση, καθώς ο αντιπρόεδρος θα ηγηθεί του σοσιαλιστικού κόμματος μέχρι το τέλος της θητείας του το 2019.
Ο πρόεδρος που η δημοτικότητά του έχει πέσει στο 20% υποστηρίζει ότι η αντιπολίτευση θέλει να κάνει πραξικόπημα εναντίον του με τη συναίνεση των ΗΠΑ.
«Ηττηθήκατε φασίστες και πραξικοπηματίες» ανέφερε ο Maduro αυτή την εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι εκτός από τους συλληφθέντες, βρέθηκαν και όπλα και εκρηκτικά στην κατοχή τους που δείχνουν τις βίαιες προθέσεις τους.
Σύμφωνα με το Ποινικό Δικαστήριο 90 άτομα είναι συνολικά υπό κράτηση, μαζί με αυτά του νησιού Μαργαρίτα, μετά τη διαδήλωση της περασμένης Πέμπτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης