Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: H Toυρκία έστειλε άλλα 20 τανκς στη Συρία και αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα με στρατιώτες

BBC: H Toυρκία έστειλε άλλα 20 τανκς στη Συρία και αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα με στρατιώτες
Μαίνονται οι μάχες στα σύνορα, με την Τουρκία να επιχειρεί και εναντίον των Κούρδων και όχι μόνο κατά του ISIS
H Τουρκία έστειλε περισσότερα τανκς στη βόρεια Συρία σε μία επιχείρηση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, μεταδίδει το BBC.
Τα τανκς διέσχισαν τα σύνορα κοντά στην τούρκικη πόλη Kilis και δημοσιογράφοι άκουσαν αργότερα πυροβολισμούς και είδαν καπνούς στο συριακό έδαφος.
Πολίτες εθεάθησαν επίσης να φεύγουν, καθώς ο τούρκικος στρατός προέλαυνε.
Τα τανκς υποστηρίζονταν από πυροβολικό που χτύπησε θέσεις του ISIS στην περιοχή.
Αναφορές κάνουν λόγο για 20 τανκς, πέντε αρματωμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και άλλα θωρακισμένα οχήματα που πήραν μέρος στην επίθεση.
Η εισβολή έλαβε χώρα περίπου 55 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Jarablus, όπου την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία έκανε την πρώτη της επιχείρηση από τότε που άρχισε η σύρραξη στη Συρία.
Οι Σύριοι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία λένε ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν να βάλει πίεση στο ISIS τόσο από τα ανατολικά, όσο και από τα δυτικά σε αυτή την περιοχή των συνόρων.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι αντάρτες πήραν τον έλεγχο από το Ισλαμικό Κράτος σε τρία χωριά της περιοχής το Σάββατο 3/9, δύο κοντά στην Jarablus και ένα στο νέο μέτωπο στα δυτικά.
Η τελευταία εισβολή έρχεται τρεις μέρες μετά τη σκληρή κριτική που δέχεται η Τουρκία από τις ΗΠΑ για τον ρόλο της στη συριακή σύγκρουση.
Οι τούρκικες δυνάμεις έχουν στόχο το ISIS μέσα στη Συρία, αλλά εξαπολύουν επιθέσεις και ενάντια σε Κούρδους μαχητές στην ίδια περιοχή.
Η επίθεσή τους ενάντια στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα είχε ως αποτέλεσμα τη σκληρή κριτική από την Ουάσινγκτον, που βλέπει τους Κούρδους ως μία από τις πιο αποτελεσματικές δυνάμεις στη μάχη κατά του ISIS.
Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία έχουν διασυνδέσεις με το PKK και πολεμούν ενάντια στις τούρκικες δυνάμεις στα νοτιοανατολικά της χώρας.
Στα τελευταία περιστατικά τουλάχιστον 11 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικές συγκρούσεις με το PKK, τη μία κοντά στην επαρχία Van την Παρασκευή 2/9 και την άλλη στην επαρχία Hakkari το Σάββατο 3/9.
Οι μάχες στη Van γύρω από τα βουνά Tendurek είχαν ως συνέπεια και τον θάνατο 13 μαχητών του PKK από βομβαρδισμούς, ενώ άλλοι 33 μαχητές έχασαν τη ζωή τους στη Hakkari.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης