Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικύρωσαν τη Συμφωνία για το Κλίμα ΗΠΑ και Κίνα - ΟΗΕ: Η Συμφωνία έχει ελπίδες να τεθεί σε εφαρμογή

Επικύρωσαν τη Συμφωνία για το Κλίμα ΗΠΑ και Κίνα - ΟΗΕ: Η Συμφωνία έχει ελπίδες να τεθεί σε εφαρμογή
Μέχρι σήμερα τη Συμφωνία για το Κλίμα έχουν επικυρώσει μόνο 24 από τα 180 κράτη που την υπέγραψαν
Με ένα σημαντικό δώρο για τις επόμενες γενιές έφτασε στην Κίνα ο αμερικανός πρόεδρος B. Obama.
Ανακοίνωσε την επικύρωση της παγκόσμιας συμφωνίας για το κλίμα που υπεγράφη στις 12 Δεκεμβρίου του 2015 στο Παρίσι στο τέλος της 21ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP21).
Η απόφαση των ΗΠΑ ήρθε μετά την αντίστοιχη της Κίνας με τους πρόεδρους των δύο χωρών να συναντιούνται σήμερα στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στο Χανγκτζόου όπου υπέβαλαν από κοινού το σχέδιό τους για την ένταξή τους στη συμφωνία στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki Moon.
«Η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα θα μπορούσε να θεωρηθεί από τις επόμενες γενιές ως η στιγμή που αποφασίσαμε επιτέλους να σώσουμε τον πλανήτη μας», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.




«Σε τελική ανάλυση, θα αποτελέσει ένα σημείο καμπής για τον πλανήτη μας» υπογράμμισε, μετά από δεκαετίες άρνησης των ΗΠΑ να υπογράψουν προηγούμενες συμφωνίες για το κλίμα.
Ο γ.γ του ΟΗΕ από την πλευρά του εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η συμφωνία θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τα τέλη του έτους. «Δώσατε μια ισχυρή ώθηση για την εφαρμογή της.



Αισιοδοξώ ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο πριν από το τέλος του χρόνου», είπε απευθυνόμενος τους δύο προέδρους.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανακοίνωσε επίσης ότι θα οργανώσει μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη και θα καλέσει τους ηγέτες και άλλων χωρών να επικυρώσουν και αυτοί με τη σειρά τους την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα.
Ο σύμβουλος του προέδρου Obama, Diz συμφώνησε ότι η κοινή διακήρυξη θα ωθήσει και άλλες χώρες να επικυρώσουν τη συμφωνία αυτή.
Η Ινδία ενδέχεται να είναι μία από αυτές, συνέχισε, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να συναντηθεί με τον Ινδό πρωθυπουργό Narenda Monti στο περιθώριο της G20.
Η συμφωνία του Παρισιού υπογράφηκε από 180 χώρες όμως η καθεμιά από αυτές θα πρέπει να την επικυρώσει στη συνέχεια ξεχωριστά.
Για να εφαρμοστεί απαιτείται η επικύρωση από τουλάχιστον 55 χώρες οι οποίες ευθύνονται συνολικά για το 55% των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Μέχρι σήμερα την έχουν επικυρώσει μόνο 24, κυρίως μικρά νησιωτικά κράτη που όλα μαζί ευθύνονται για το 1,08% των εκπομπών αυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης