Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Η τρομοκρατική οργάνωση Abu Sayyaf ευθύνεται πιθανότατα για την επίθεση στις Φιλιππίνες με 14 νεκρούς

CNN: Η τρομοκρατική οργάνωση Abu Sayyaf ευθύνεται πιθανότατα για την επίθεση στις Φιλιππίνες με 14 νεκρούς
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη για την τρομοκρατική ενέργεια όμως όλα δείχνουν την οργάνωση Abu Sayyaf
Η ισλαμιστική οργάνωση Abu Sayyaf θεωρείται από τις τοπικές αρχές στις Φιλιππίνες ως υπεύθυνη για την επίθεση στην πόλη Νταβάο, στην οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 14 άνθρωποι.
«Το γραφείο του προέδρου έστειλε γραπτό μήνυμα για να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για αντίποινα της Abu Sayyaf . Στο δημαρχείο, αντιμετωπίζουμε την υπόθεση αυτή ως αντίποινα της οργάνωσης Abu Sayyaf», δήλωσε στο CNN των Φιλιππίνων η Sara Duerte, δήμαρχος του Νταβάο και κόρη του προέδρου των Φιλιππίνων.
Τη Δευτέρα, δεκαπέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την ισλαμιστική οργάνωση, η οποία έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, στο νησί Τζόλο, ένα από τα κύρια προπύργια της Abu Sayyaf , σε απόσταση 900 χλμ. από το Νταβάο.
«Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη γι' αυτή την ενέργεια, όμως δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε πως διαπράχθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση Abu Sayyaf , η οποία υπέστη πολλές απώλειες τις τελευταίες εβδομάδες στο Τζόλο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των Φιλιππίνων Delfin Lorenzana.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης